Începe B-FIT in the Street!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-b-fit-in-the-street/

În perioada 29 mai – 1 iunie, are loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street! Timp de patru zile, Piaţa Unirii, Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu, Centrul istoric şi toate bulevardele centrale vor fi inundate de veselie şi culoare.

Un articol de Liliana Matei|28 mai 2014

Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, festivalul B-FIT in the Street! aduce 230 de artişti, din nouă țări, care vor juca 30 de spectacole.

Printre cele 30 de companii specializate în teatru de stradă care vin în week-end la București, se numără Compagnie Deus Ex Machina, Compagnia Teatro Scalzo, Krist Doo Street Theatre, Compagnie Mademoiselle Paillette, Close Act Theatre, Grupo Puja, Aquatique Show International și Compania Démons et Merveilles.

B-FIT in the Street!

Programul ediției 2014 a festivalului B-FIT in the Street! cuprinde reprezentații spectaculoase cu păpuşi gigant, extratereștri, personaje captivante, momente de improvizaţie, maşinării sofisticate, jocuri de lumini și apă.

Păstrând spiritul edițiilor anterioare, reprezentațiile de la B-FIT in the Street! vor combina armonios dansul cu elemente de acrobaţie, instalaţiile suspendate, concertele în aer liber sau paradele parcă desprinse dintr-o lume ireală.

Câteva dintre cele mai atrăgătoare reprezentații de la B-FIT in the Street! 2014 sunt: spectacolul de jocuri și lumini pe apă, prezentat de Aquatique Show International, pe Râul Dâmbovița, în zona Piața Unirii; Hamlet, abordare inedită a piesei shakespeariene, propusă de Compania Shakespeare’s Globe; mișcările halucinante ale artiștilor din Mirror Family (Top Event Shows); reprezentațiile companiei Transe Express din Franța: păpușile gigantice Divas, care vor umple centrul orașului de culoare și divertisment, și trupa Celestial Carillon, care va inunda cerul metropolitan cu jocuri impresionante de lumini, pentru 50 de minute.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. De la teatru şi muzică, până la arhitectură, pictură şi carte, ARCUB reprezintă arta şi cultura Bucureştiului, colaborând cu organizaţii şi instituţii de profil şi sprijinind totodată proiecte iniţiate în parteneriat.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

22
/12
/17

Cine ești tu? Violet îşi întreabă fiica şi, odată cu ea, pe fiecare dintre noi. Cine suntem, unde ne aflăm și ce se întâmplă cu noi? Ținutul din miezul verii, de Tracy Letts, spectacol a cărui premieră a avut loc în octombrie la Teatrul Mic și pe care l-am descoperit de curând, este o misterioasă hartă a căutărilor omeneşti, un nod gordian în care s-au adunat toată furia şi frica, nebunia şi durerea de la începutul lumii, o tapiserie de întrebări, multe dintre ele fără răspuns.

21
/12
/17

Pe 21 decembrie 1989, începea Revoluția la București. Era, așadar, începutul schimbării. La 28 de ani distanță, vă propunem să aruncăm o privire în urmă și să ne amintim de unde venim.

20
/12
/17

Cea de-a 18-a ediție a Cineclubului FILM, și ultima din acest an, vă invită la proiecția unui film notabil în istoria cinematografiei românești, UN OM ÎN LODEN, România, 1979, 85 min., color, versiune originală, 35mm. Film distins cu Premiul „Opera Prima” al Asociaţiei Cineaştilor din România, din distibutia căruia fac parte: Victor Rebengiuc, Ovidiu Iuliu Moldovan, Constantin Diplan, Draga Olteanu-Matei, George Constantin, Tănase Cazimir, Florina Luican.

20
/12
/17

Cu o viaţă dedicată scenei de teatru şi platourilor de filmare, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, actorii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului. În semn de respect şi preţuire pentru Maeştrii scenei româneşti, Romfilatelia continuă proiectul dedicat acestora, prin emisiunea de mărci poștale Stele de aur ale scenei şi ecranului (III), dedicată unora dintre cei mai îndrăgiți actori din țară:Maia Morgenstern, Oana Pellea, Luminița Gheorghiu, George Mihăiță, Horațiu Mălăele, Marcel Iureș

20
/12
/17

Corul de Copii Radio are tolba plină de suprize muzicale în luna decembrie! După concertul susținut la Sala Radio pe 17 decembrie și un prim concert în aer liber la Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București, organizat de Creart, pe 18 decembrie, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, aduce bucuria colindelor la Alt.Crăciun, pe 21 și 22 decembrie!

20
/12
/17

​Săptămâna aceasta a sosit din tipografie o carte-eveniment: „Bulgaria & Romania – 10 years in the European Union / Bulgaria & România – 10 ani în Uniunea Europeană / България & Румъния – 10 години в Европейския Съюз”, o inițiativă Timișoara 2021 și Plovdiv 2019. Volumul a fost lansat, ieri, 19 decembrie, la Sofia, în cadrul unui eveniment amplu al Asociației Plovdiv 2019, iar astazi, 20 decembrie, într-o zi cu o semnificație specială pentru orașul de pe Bega, volumul va fi lansat la Timișoara începând cu ora 15.00, în Sala de Consiliu a Primăriei, în prezența Primarului Municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a consilierilor locali și a Simonei Neumann, director executiv al Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

19
/12
/17

M-am simțit întotdeauna un străin în România. Nu sunt patriot de ocazie, nu mă bat cu nicio cărămidă în piept, am văzut și munți mai înalți decât Carpații, și mări mai frumoase decât Neagra, și oameni mai luminoși și mai buni.

19
/12
/17

Zilele trecute, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a acordat titlul de LAUREAT AL SPERANȚEI ACADEMICE, studenților din universitățile bucureștene care au demonstrat prin realizări remarcabile faptul că sunt creativi și inovatori atât în domeniul științelor umaniste, cât și în cel al științelor exacte. 

19
/12
/17

Multe ne plăceau la final de an, dar ca mersul cu uratul nu era nimic. Pluguşorul era temelia uratului, mai ales când erai mai mititel. Cei mici urau, adulţii urau, toată lumea ura ceva/pe cineva în acele vremuri, iar tradiţia a rămas. După ce mai creşteai, puteai să încerci  ”buhaiul” şi ”capra”. Nu duc mai departe comparația cu adulții. Nu e momentul. Nici locul.