Maia Morgenstern – Ambasador al Campaniei Artiștii pentru Artiști, ediția 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-ambasador-al-campaniei-artistii-pentru-artisti-editia-2017/

Actriţa Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală, a fost desemnată ambasador al campaniei „Artiştii pentru artişti”

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2017

Maia Morgenstern îi invită pe spectatori, într-un mesaj video, să vizioneze spectacolele înscrise în campania „Artiștii pentru artiști” și să sprijine în acest fel artiștii în vârstă aflați în dificultate.

Susțin campania „Artiștii pentru artiști”, o campanie inițiată de UNITER cu mult timp în urmă. Teatrul nostru, Teatrul Evreiesc de Stat, participă la această campanie cu spectacolul ‘Dibuk’. Multe teatre, din București, din țară, mai toate teatrele, participă la această campanie — ‘Artiștii pentru artiști’. Vă invit să vedeți spectacolele, vă invit să contribuiți în acest fel la susținerea campaniei ‘Artiștii pentru artiști’. Personal, m-am alăturat acestui demers dintotdeauna, pentru că eu cred în această cauză. Cred că artiștii noștri mari, artiștii în vârstă, artiști aflați în dificultate, poate, acum, au mare nevoie de susținerea noastră, a tuturor – Maia Morgenstern.

Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta pe 29 martie, în cadrul campaniei, spectacolul „Dibuk”, scenariul și regia Chris Simion-Mercurian.

Maia Morgenstern se alătură actriței Dorina Chiriac care a fost, de asemenea, desemnată ambasador al campaniei „Artiștii pentru artiști”, ediția 2017.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donații și sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Piața Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.

Foto: Maia Morgenstern – Captura youtube

07
/02
/23

Din ce în ce mai mulți oameni își îmbunătățesc rutina de citit cu audiobooks. Astfel 24% dintre români au încercat deja experiența cărților audio, iar pentru 72% dintre români formatul este unul care li se pare atractiv, conform unui studiu realizat de AHA Moments în 2022 (pe populația urbană digitalizată, 18-55 de ani, din România). 

06
/02
/23

Despre cum „Nora” lui Henrik Ibsen a inventat feminismul și nemulțumirile în mariaj s-a spus suficient. Fie că a fost întâmpinată ca o supraviețuitoare a celui mai șoptit abuz domestic, sau că i-a fost criticată reacția radicală de a-și abandona copiii și statutul social peste noapte, Nora este una dintre cele mai populare protagoniste dramatice, iar „Casa de păpuși” este un clasic care stârnește (poate că inclusiv în prezent) sentimente puternice.

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

03
/02
/23

Marti, 7 februarie, ora 18.30, la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Minu nr 1, se lansează raportul de cercetare "Consumul cultural al tinerilor și tinerelor din orașele mici și mijlocii. Perspective feministe" realizat de Asociația Room 2046 și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, cu ocazia derulării proiectului F-SIDES Chapters - o serie de cinecluburi feministe în urbanul mic și mediu din România.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

02
/02
/23

Trompetistul de talie internațională Alex Sipiagin – ale cărui albume au fost nominalizate sau au câștigat premii Grammy – este invitat special într-un concert extraordinar de jazz prezentat joi, 9 februarie 2023, ora 19.00, împreună cu Big Band-ul Radio România. Cel mai nou album al său - „Mel’s Vision” - a fost lansat în urmă cu doar câteva zile (26 ianuarie 2023).