Marcel Iures şi George Mihăiţă, într-un spectacol după „Moromeţii“, la Teatrul Act
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-si-george-mihaita-intr-un-spectacol-dupa-morometii-la-teatrul-act/

Actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă joacă, regizorul Alexandru Dabija a montat, iar jurnalistul Cătălin Ştefănescu a scris. Rezultatul: spectacolul „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?“ va avea premiera pe 3 martie, la Teatrul Act din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2014

Actorii Marcel Iures şi George Mihăiţă joacă, regizorul Alexandru Dabija a montat, iar jurnalistul Cătălin Ştefănescu a scris. Rezultatul: spectacolul „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?“ va avea premiera pe 3 martie, la Teatrul Act din Bucureşti.

Actorii şi regizorul au lucrat cu textul scris de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii“, de Marin Preda.

„Nu prea ştiu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are «casă la țară». Nu prea știu cum e să fii mare scriitor când «intri în manuale». Sau când breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncărurile şi creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvîntul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George şi Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”, spune regizorul Alexandru Dabija.

Marcel Iures la Nocturne

Marcel Iures este directorul Teatrului Act din Bucureşti

Spectacolul va dura 100 de minute, fără pauză, şi se va juca pe 3, 4, 5 şi 6 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Act. Biletele costă 75 de lei (integral) și 60 de lei redus (elevi, studenți și pensionari).

Citiţi şi: INTERVIU Marcel Iureş: „Ce vise neîmplinite am? Încă nu ştiu. O să văd“

Este un nou eveniment al Teatrului Act, sprijinit de Raiffeisen Art Proiect – o inițiativă care își propune susținerea și promovarea unor proiecte de valoare ale culturii românești.

Foto cu Marcel Iures si George Mihăiţă – Alex Iureş

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.