NO.MAD Talks a organizat prima tabără pentru comunitatea de freelanceri
https://www.ziarulmetropolis.ro/no-mad-talks-a-organizat-prima-tabara-pentru-comunitatea-de-freelanceri/

Între 31 iulie şi 2 august, NO.MAD Talks a organizat în satul Ciocanu din judeţul Argeş primul eveniment offline de după ieşirea din starea de urgenţă – NO.MAD Outdoor Camp, o tabără de trei zile dedicată atât freelancerilor, cât şi antreprenorilor, soloprenorilor şi, în general, celor care îşi doresc să fie creativi şi eficienţi.

Un articol de Liliana Matei|5 august 2020

Pe durata celor trei zile, trei echipe formate din freelanceri și antreprenori din diferite domenii au lucrat pe briefuri reale primite de la business-uri locale din Kind Market, platforma de schimb de servicii și produse între freelanceri și antreprenori: Măcelăria Ghiţă, Papa Jacques şi Respiro Dental. S-a învăţat despre strategia de comunicare, concepte creative, social media, storytelling, media pitching și tehnici vizuale.

Alain Gavriluțiu, copywriter cu 15 ani experiență, a trecut echipele prin toate procesele mentale și creative ale unui proiect și le-a ajutat să abordeze fiecare brief de la identificarea nevoilor la research și poziționare în contextul pieței, până la creație și trasarea strategiei, storytelling, fine tuning și prezentare.

Mișu Ionescu, specialist în cinematografie și realizator atât de proiecte comerciale, cât și de scurtmetraje premiate, a povestit cum se pot transpune atributele brandului în cinematografie și a propus un exercițiu de imaginație – un spot comercial de 30 de secunde desfășurat pe cadre.

Iunieta Sandu, fondatoarea NO.MAD Talk, cu 9 ani de experiență în comunicare, a dus participanții în zona foarte aplicată a comunicării pe canalele de social media, unde fiecare echipă a avut de conceput o strategie de conţinut în social media, de identificat vocea şi personalitatea brand-urilor, canalele pe care îşi vor disemina mesajele, pilonii de comunicare şi de schiţat un plan editorial.

Anca Spiridon, specialist cu 8 ani experienţă în domeniu, a vorbit despre cum creăm și menținem reputaţia unui produs sau unui brand folosind strategii creative de PR, cu o componentă practică adaptată pe brief-urile celor 3 brand-uri din Kind Market.

Cum e să realizezi o tabără pe timp de pandemie

În urma celor două luni petrecute acasă și după lansarea Kind Market, locul unde freelancerii și afacerile locale fac schimb de produse și servicii, comunitatea s-a închegat și se simțea nevoia unor întâlniri față în față, dincolo de schimbul de emailuri și de Zoom. O vacanță în satul Ciocanu a adus apoi cu sine și idea taberei și întregul concept de cursuri în aer liber.

Încă de dinaintea creșterii numărului de cazuri din luna iulie, NO.MAD Outdoor Camp a pus pe prim plan siguranța participanților, oferind măști și dezinfectanți și asigurându-se că toate camerele sunt igienizate înainte de sosire și că mesele sunt preparate și servite cu mască și mănuși. Apoi, numărul participanților a fost redus de la 24 la 15 pentru a putea păstra distanța socială cât mai ușor.

Să organizezi orice fel de eveniment offline în perioada asta este ca și cum te-ai arunca în lac fără vestă de salvare. Dar, în zilele noastre, fie că alegi să mergi într-o tabără sau într-un weekend din terasă în terasă, te supui la aproape aceleași riscuri. Așa că am făcut un calcul simplu luând în considerare beneficiile pe care le are tabăra și ce rămâne în urma ei:

– Participanții, oricâți vor fi ei, o să învețe lucruri noi pe care le pot folosi să-și dezvolte business-ul în pandemie

– 3 antreprenori o să primească o strategie de comunicare completă pe care o pot aplica în perioada asta

– 5.000 de oameni vor putea citi / afla conținutul util pe care trainerii o să-l furnizeze în tabără

– O listă lungă de lecții învățate pentru echipa NO.MAD”, povestește Iunieta Sandu, fondator NO.MAD Talks.

Foto: Mișu Ionescu

 

05
/01
/18

Spectacolul „Stă să plouă” (după o piesă scrisă și regizată de Lia Bugnar), cu Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu și Anghel Damian, se joacă la Teatrul Luni de la Green Hours.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

19
/12
/17

M-am simțit întotdeauna un străin în România. Nu sunt patriot de ocazie, nu mă bat cu nicio cărămidă în piept, am văzut și munți mai înalți decât Carpații, și mări mai frumoase decât Neagra, și oameni mai luminoși și mai buni.

11
/12
/17

SPECIAL Anul 2017 nu a fost nici rău, dar nici extraordinar de bun pentru cinematografia română - nici un foarte mare film. 20 de filme de ficţiune lansate în săli, trei documentare bune, câteva prezenţe în festivaluri (însă fără Cannes), surprinzător de multe debuturi şi câţiva actori foarte tineri şi promiţători.

10
/12
/17

Anda Saltelechi a primit în acest an cele mai multe premii de interpretare feminină la diverse festivaluri importante din România, pentru rolul Francesca din one-woman show-ul „Pe jumătate cântec” de Crista Bilciu, care semnează și regia spectacolului.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

30
/10
/17

„Eu am sentimentul că mă mut. Într-un alt spațiu. Nu pot încă să-l definesc. E o nouă locuință. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit.” Sunt cuvintele care încheie, ca un strigăt, volumul „Bricabrac” de Lucian Pintilie, pe coperta 4, ca o promisiune pentru universul nebun și genial cuprins în cele peste 700 de pagini.

08
/10
/17

Pe 6 octombrie, la Librăria Humanitas a avut loc o întâlnire deschisă cu actorul Victor Rebengiuc în cadrul Întâlnirilor Yorick. Într-o sală arhiplină, artistul a vorbit despre România de azi, despre motivele care l-au făcut să nu accepte să filmeze în „Moromeții 2” și despre „generația de aur”.

01
/10
/17

REPORTAJ „Linişte! Motor! Se filmează!” – o după-amiază pe platoul de filmare la „Moromeţii 2”, pe care regizorul Stere Gulea îl realizează în aceste zile chiar în satul Talpa şi în legendara casă folosită în clasicul film de acum trei decenii.

28
/09
/17

Pentru turistul care pune pentru prima dată piciorul în Asia, Thailanda e o altă planetă. Cu amestecul lui fascinant de zgârie-nori și mizerie, cu aglomerația lui teribilă, cu tuk-tuk-urile care se strecoară peste tot și trenurile suspendate, cu mâncarea preparată în plină stradă, cu aromele lui tari, cu ghirlandele de flori, cu templele ca-n povești, Bangkokul nu seamănă cu nimic.