Oscar 2014: „12 Years a Slave” – cel mai bun film al anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscar-2014-12-years-a-slave-cel-mai-bun-film-al-anului/

Favoritul „12 Years a Slave” a fost desemnat cel mai bun film al anului la Oscar 2014. Alfonso Cuaron („Gravity”) a câştigat premiul pentru cea mai bună regie, iar Cate Blanchett („Blue Jasmine”) şi Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”), premiul pentru cei mai buni actori în rol principal. Cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol secundar au fost desemnaţi Jared Leto („Dallas Buyers Club”), respectiv Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”).

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2014

„12 Years a Slave” a fost desemnat cel mai bun film al anului la Oscar 2014. Alfonso Cuaron („Gravity”) a câștigat premiul pentru cea mai bună regie, iar Cate Blanchett („Blue Jasmine”) și Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”), premiul pentru cei mai buni actori în rol principal. Cel mai bun actor și cea mai bună actriță în rol secundar au fost desemnați Jared Leto („Dallas Buyers Club”), respectiv Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”).

LISTA COMPLETĂ  A CÂȘTIGĂTORILOR Oscar 2014:

Cel mai bun film: „12 Years a Slave”

Cea mai bună actriță în rol principal: Cate Blanchett pentru „Blue Jasmine”.

Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”).

Cea mai bună regie: Alfonso Cuaron pentru „Gravity”.

Premiul pentru cea mai bună regie artistică:  „Marele Gatsby”.

Cea mai bună actriță în rol secundar: Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”).

Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto („Dallas Buyers Club”).

Cel mai bun scenariu adaptat: „12 Years a Slave”.

Cel mai bun scenariu original: „Her”.

Oscar 2014

Cel mai bun lungmetraj de animație: „Frozen”, de Chris Buck, Jennifer Lee si Peter Del Vecho.

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Mr. Hublot” (Laurent Witz si Alexandre Espigares).

Cel mai bun scurtmetraj: „Helium”.

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „The Lady in Number 6: Music Saved My Life”.

Cel mai bun film într-o limbă străina: „The Great Beauty”.

Cel mai bun documentar: „20 Feet from Stardom”.

Cea mai bună coloană sonoră: „Gravity”.

Oscar 2014

Cel mai bun cântec original: „Let it go” („Frozen”).

Cele mai bune efecte speciale: „Gravity”.

Cel mai bun montaj: „Gravity”.

Cea mai bună imagine: „Gravity”.

Cel mai bun mixaj de sunet și cel mai bun montaj de sunet: „Gravity”.

Cele mai bune costume: „Marele Gatsby”.

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „Dallas Buyers Club”.

Un „selfie” realizat de Ellen DeGeneres la gala Oscar a devenit cel mai popular mesaj pe Twitter

O fotografie realizată cu telefonul mobil de Ellen DeGeneres la gala Oscar 2014, care include vedete precum Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep şi Julia Roberts, a devenit cel mai popular mesaj publicat pe Twitter, după ce a fost preluat de peste un milion de utilizatori ai reţelei.

Fotografia îi include pe Ellen DeGeneres, Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep, Julia Roberts, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong’o, Kevin Spacey, Channing Tatum şi Jared Leto.

selfie gif

În timpul celei de-a 86-a ediţii a galei premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles, gazda evenimentului, Ellen DeGeneres, le-a cerut mai multor vedete să i se alăture pentru un „selfie”, adăugând că îşi doreşte ca această fotografie să devină cel mai preluat (retweet-uit) mesaj pe platforma Twitter.

selfie

La puţin timp după ce a publicat fotografia, Twitter s-a confruntat cu dificultăţi de funcţionare, potrivit variety.com.

Fotografia a fost preluată de peste 750.000 de ori în primele 45 de minute. În prima oră de la publicare, fotografia a depăşit mesajul care deţinea recordul anterior, un text publicat de preşedintele american Barack Obama după ce a câştigat alegerile din 2012 şi care a fost preluat de peste 780.000 de ori.

Drama „12 Years a Slave”, de Steve McQueen, a primit Oscarul pentru cel mai bun film, în timp ce „Gravity”, de Alfonso Cuaron, conduce în topul câştigătorilor, cu şapte trofee, la cea de-a 86-a gală a premiilor acordate de Academia de film americană, care a avut loc la Los Angeles.

Foto cu Oscar 2014, 12 Years a Slave,  Her și Gravity – Cinemagia

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.

23
/12
/15

Revista Forbes a publicat obișnuitul său top 10 al celor mai rentabile vedete de la Hollywood, care în 2015 conține pe primele cinci poziții numele a patru actrițe. Mai slab plătite decât colegii lor bărbați, actrițele se dovedesc mai rentabile pentru producătorii de film.

23
/12
/15

Un episod din serialul de desene animate rusesc "Mașa și Mișka", de mare succes în toată lumea, care povestește aventurile unei fetițe și ale unui urs, a depășit un miliard de vizionări pe YouTube. În episodul numit "Mașa-Kașa", fetița descurcăreață pregătește cașă (cereale fierte în apă sau lapte, foarte populare la micul dejun), pe care le-o oferă tuturor animalelor din pădure.

23
/12
/15

INTERVIU „Îmi plac cel mai mult genurile amestecate – dramediile”, spune actriţa Mihaela Sîrbu, cunoscută pentru roluri din filme-reper recente ale Noului Cinema Românesc, precum „Aferim!”, „Toată lumea din familia noastră” şi „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Un interviu special despre actoria de film.

22
/12
/15

Actorul Andi Vasluianu interpretează rolul principal în cel mai recent proiect cinematografic al Iuliei Rugină, "Breaking News", alături de o adolescentă în vârstă de 15 ani, Voica Oltean, iar filmările pentru acest lungmetraj se vor încheia la sfârşitul lunii februarie.

21
/12
/15

Șase filme propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate între 8 și 10 ianuarie 2016 la Cinema Union din București. Weekend-ul de Oscar include două dintre peliculele care au fost anunțate de curând pe lista scurtă la premiul Oscar și au șanse la o nominalizare: Mustang (Franța) și Le tout nouveau testament (Belgia). Celelalte filme din program: Aferim!, The Assassin, Rams și Arabian Nights.

21
/12
/15

Anul 2015 a fost unul destul de bun pentru cinematografia română, după un dezastruos 2014: peste 20 de lungmetraje de ficţiune şi documentare, dintre care multe debuturi, lansate în cinematografe sau exclusiv la HBO, prezenţe în festivaluri importante şi câteva premii.

21
/12
/15

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziție de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

17
/12
/15

Cultura română rămâne mai săracă la finalul acestui an, după ce regizoarea și scenarista Malvina Urșianu, actorii Eusebiu Ștefănescu şi George Motoi, compozitorul Marcel Dragomir, traducătoarea Antoaneta Ralian sau scriitorul și dramaturgul Valentin Nicolau ne-au părăsit în 2015.