Prințul Charles, în vizită la Muzeul Satului
https://www.ziarulmetropolis.ro/printul-charles-in-vizita-la-muzeul-satului/

Prinţul Charles a sosit, în această dimineaţa, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, fiind întâmpinat de directoarea instituţiei, Paula Popoiu, şi de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteţa Sa Regală a fost primită cu pâine şi sare.

Un articol de Petre Ivan|30 martie 2017

Tot astăzi, prințul de Wales va merge și la Patriarhia Română.

Miercuri, Prințul Charles a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, la Palatul Cotroceni.

Vizita în România este prima din turneul european pe care moștenitorul Coroanei Britanice l-a început miercuri și îl va incheia pe 6 aprilie. Printul Charles se va afla in Romania pana vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prințului Charles, din 1998 și până în prezent. Turneul european pe care Prințul de Wales l-a început miercuri include și vizite în Italia si Austria.

Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre acestea o proprietate compusă dn mai multe clădiri și o casă saxonă în satul Viscri, cu trei dormitoare duble, două băi, o bucătărie şi terasă, toate aranjate în stil tradiţional.

Foto: Prințul Charles – facebook

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.