UNATC te invită în culise
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-te-invita-in-culise/

În perioada 4 – 7 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” găzduieşte cea de-a XVII-a ediţie a festivalului Uşi Deschise. Intrarea este liberă, evenimentul fiind adresat atât viitorilor studenţi, cât şi tuturor iubitorilor de teatru.

Un articol de Adina Scorţescu|2 aprilie 2013

În perioada 4 – 7 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” găzduieşte cea de-a XVII-a ediţie a festivalului Uşi Deschise. Intrarea este liberă, evenimentul fiind adresat atât viitorilor studenţi, cât și tuturor iubitorilor de teatru.

În program sunt ateliere de actorie, exerciţii de regie, workshopuri de expresivitate corporală, demonstraţii de tehnică în mânuirea marionetei, expoziții de scenografie, cursuri deschise de teatrologie, management cultural, jurnalism teatral. Studenţii anului III şi Master, coordonaţi de profesori cunoscuţi în lumea spectacolului printre care Adrian Titieni (foto sus), Gelu Colceag, Mihai Gruia Sandu sau Raluca Ianegic vor fi în fiecare seară pe scenă pentru a oferi un spectacol marca UNATC. Vizitatorii vor putea descoperi producţii importante precum muzicalul Chicago, într-o excelentă versiune scenică, şi o varietate de spectacole precum Priveşte înapoi cu mânie, Zic-Zac, O anecdotă provincială sau Elixirul.

Festivalul Uşi Deschise oferă o privire de ansamblu asupra activităţii desfăşurate în UNATC. Fie că ascultă sau intervin în dialogul profesor-student la atelierele de actorie şi regie, vizitează expoziţiile de scenografie, învaţă paşi de dans, execută mişcări de scrimă sau află secretul unei cariere în media, teatru, management cultural, jurnalism teatral, cei prezenţi vor fi pentru o zi studenţi în fascinanta lume a teatrului. Uşile se vor deschide joi, ora 18.00, la Sala Atelier.

Programul complet poate fi consultat pe pagina de facebook sau pe site-ul Universităţii.

Foto: UNATC

24
/11
/23

Teatrul Metropolis prezintă vineri și sâmbătă, 24, respectiv 25 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, spectacolul Corespondențe, după texte de Yann Verburgh, regia Eugen Jebeleanu, scenografia Velica Panduru.

22
/11
/23

Iosif Paștina joacă în “Disco Regret”, piesă scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs. A terminat U.N.A.T.C-ul în 2020 la clasa profesorilor Marius Gîlea, Bogdana Darie, Ioana Barbu și spune că: "Am avut noroc că am terminat chiar la începerea pandemiei și am avut privilegiul de a apuca să joc de câteva ori licența până la lockdown. Alți colegi n-au fost așa norocoși”.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.