5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Natalia Călin
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-teatrul-metropolis-natalia-calin/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Natalia Călin: Cel mai dor mi-a fost de viața mea normală! Și să mă văd cu oameni… Să caut loc de parcare pe lângă Metropolis… Și să mă stresez că încurc datele de spectacol… Și să mă văd cu oameni! Să râd cu fetele în cabină! Să vorbesc cu personalul tehnic, care ne ajută! Da! Cel mai dor mi-a fost SĂ MĂ VĂD CU OAMENI!

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Sunt foarte sigură că lumea NU se va schimba! În niciun fel! Mulți cred că a fost o conspirație, o manipulare, o gripă, o minciună… Și nu se vor schimba! Poate se vor spăla mai des pe mâini, dar cam atât… Cei care se vor schimba sunt cei care s-au schimbat după Revoluție, după mineriade, după Colectiv, după cutremur, după 11 septembrie. Cei care empatizează!

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Din păcate, cred că spectatorii vor intra mai greu în săli! Cel puțin un an cred că vom juca în săli pe jumătate goale!

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Personal, această pandemie m-a marcat într-un fel foarte ciudat! Nu aș fi crezut un astfel de scenariu. Să vezi primăvara prin geam. Să te ferești de oameni. Să te saturi de văzut filme. Neee… Poate Spielberg să mă fi convins! Nu mi-am schimbat felul de a vedea lucrurile și meseria! Însă am realizat că e posibil să nu ieși la pensie din teatru, că e posibil să se schimbe oricând viitorul pe care îl credeai atât de previzibil! Că se poate și altfel! Suntem doar niște oameni care ar trebui să mai lase din vanități, orgolii și mândrii fără de margini! Ne pune cu botul pe labe un animăluț minuscul pe care îl poți lua dintr-un strănut! Iar teatrul va merge înainte cumva, cumva… Probabil vom face și varianta pentru online, o vreme.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

Dacă aveam o baghetă magică îmi dădeam cu ea peste mână și peste cap când mergeam la Mega! Mai ales la raionul de dulciuri si înghețată!

Foto: Florin Ghioca

05
/11
/15

INTERVIU Dragoş Buhagiar e unul dintre cei mai prolifici și mai premiați scenografi români. De-a lungul carierei, a câștigat nu mai puțin de cinci premii UNITER. Spune că, atunci când lucrează, nu se gândește la succesul de după, ci la descoperire și la redarea unei povești. Îi invită pe spectatori să descopere alături de el, adică să nu se plaseze într-o atitudine burgheză, confortabilă...

17
/10
/15

Zalabam, zalabam, zalabam! În apropierea Haloween-ului, Hârca face jocurile! Hârca trage sforile! “Hârca se întoarce” cu surprize! Miercuri, 28 octombrie, la ora 20.00, la Teatrul Elisabeta, spectatorii vor avea parte de o reprezentanție specială. Tot atunci, actorii Alexandru Suciu (alias Vlad) și Bogdan Talașman (alias Bâzu) se vor lupta, fiecare cu „armele” lui, pentru iubirea frumoasei Viorica (Diana Dumitrescu).

29
/09
/15

Dacă vreţi să (re)vedeţi ce s-a realizat valoros în ultimul an în România în materie de documentar de cinema, documentar studenţesc sau documentar de televiziune, cea de-a patra ediţie a Docuart Fest (30 septembrie–4 octombrie) e cea mai bună ocazie, aşa cum ne explică şi Daniela Apostol, directoarea festivalului.

25
/09
/15

Antoaneta Cojocaru (37 de ani), actriţă, un nume mare deja pe scenele teatrelor din Bucureşti. I se spune Anto. Toată lumea o iubeşte pe Anto, sufletul Laboratorului de Noapte de la Teatrul Bulandra. Ea a intrat prima la ATF, în 1997. De-atunci tot joacă.

14
/09
/15

INTERVIU Oana Boca Stănescu a fost unul dintre cei 11 manageri culturali (singura din Europa) selectați să participe la ediția din acest an a Festivalului de la Edinburgh, în cadrul „Momentum”, Programul Delegaților Internaționali din cadrul Festivalurilor din Edinburgh.

31
/08
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Lia Sinchevici (25 spre 26 de ani). Actriţă. Basarabeancă. Finalistă în acest an la Gala  HOP, care urmează să aibă loc la Costineşti. A jucat deja în filme de serie B. A jucat şi cu Jean-Claude Van Damme, şi cu Shia LaBeouf. Acum îşi construieşte un nume în teatrul românesc. Cum? Lia Sinchevici e – toată – o poveste.

30
/08
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Astăzi vi-l prezentăm pe Andrei Huțuleac (douăzeci și patru de ani), actor, pe la Metropolis, pe la Godot, pe la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”. Un actor, dar și un personaj, căci Huțuleac este, dacă nu știați, și puțin cam poet.

24
/08
/15

„Filmul poate salva viaţa”, crede Răzvan Georgescu, unul dintre cei mai importanţi regizori români de documentare. Mărturiseşte că lucrul la „Testimonial” (2008) şi, mai apoi, la „Paşaport de Germania” (2014) l-a ajutat în lupta împotriva tumorii cerebrale maligne cu care a fost diagnosticat în urmă cu câţiva ani.

08
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu – destinul unor câştigătoare – o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

07
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

06
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.