Ce podcasturi mai ascultăm: „RSS Reloaded“ și „Tănase Show“, cu Iulian Tănase
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-rss-reloaded-si-tanase-show-cu-iulian-tanase/

Ziarul Metropolis vă recomandă cele două podcasturi realizate de scriitorul şi omul de radio Iulian Tănase, „RSS Reloaded“ şi „Tănase Show“.

Un articol de Dan Boicea|3 septembrie 2020

Podcastul RSS Reloaded este un show săptămânal de comedie, echivalentul unei emisiuni de talk radio în care realizatorii discută despre viață, cărți, filme etc. și comentează principalele evenimente ale săptămânii.

Podcastul este realizat de Iulian Tănase (scriitor și om de radio), Mădălina Ștefu (Regina Glumelor pe Internet) și Alex Tocilescu (scriitor și publicitar).

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Episodul 27.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al RSS Reloaded…

…ar fi, printre altele, că există momente cînd sufletul ia în greutate și se poate întâmpla ca omul să cântărească 21 de grame, iar sufletul său, 70 de kilograme. Ceva de genul ăsta. Însă în fiecare episod există idei care se nasc spontan, căci show-ul este unul de improvizație, un brainstorming continuu. De la Mădă și Alex am de aflat de fiecare dată chestii mișto.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Păi, în primul rând, îl poate ajuta prin simplul fapt că îl face să râdă. În al doilea rînd, îi poate da anumite teme de gândire, deși nu e obligatoriu.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Aș recomanda podcastul Sabinei Varga, Zest, pentru că este despre scris.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

E greu să aleg trei episoade nu pentru că toate ar fi extraordinare, ci pentru că toate sunt copiii mei/ai noștri.

Unde poate fi ascultat podcastul:

Mixcloud

Spotify

Apple

Dar și pe alte platforme de podcast-uri.

Tănase Show

Podcastul Tănase Show este un show de creative parenting, comedie și storytelling, în care se vorbește despre ale vieții, povești, cărți etc. Este singurul podcast din România realizat de doi copii împreună cu tatăl lor.

Podcastul este realizat de Iulian Tănase (scriitor și om de radio) și cei doi copii ai săi, Adora (10 ani) și Sacha (8 ani).

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Primul episod.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al Tănase Show este…

N-aș ști să spun care e cea mai interesantă idee pe care am auzit-o într-un episod al podcastului Tănase Show, știu doar că din discuțiile cu copiii adulții au doar de învățat, cu condiția ca aceștia să îi încurajeze pe copii să se exprime liber.

Iulian Tănase, alături de cei doi copii ai săi, Adora, 10 ani (centru) și Sacha, 8 ani (dreapta)

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Înainte de orice, îl poate distra, fie că este adult sau copil. Apoi, dacă este părinte, poate că discuțiile l-ar putea inspira în vreun fel, habar n-am.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

On the record / recorder.ro

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

Îmi sunt dragi toate, dar cred că m-a amuzat destul de tare când i-am pus să-și povestească obrăzniciile pe care le-au făcut în perioada de lockdown. Plus reportajul pe care l-am făcut cu Adora și Sacha la țară, în Moldova, la părinții mei.

Unde poate fi ascultat podcastul:

Mixcloud

Spotify

Apple

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Ioan Tugearu vorbeşte despre: moda spectacolelor de balet sovietice din anii ’70, semnificaţia repertoriului Operei Române, valoarea dansului pe plan european, succesul unui spectacol de dans într-o societate totalitară şi/sau democratică, situaţia profesională a dansatorului român, într-un interviu publicat în cartea „Românii secolului XXI“, de Rhea Cristina.

22
/02
/22

Sergiu Anghel vorbeşte despre: moda spectacolelor de balet sovietice din anii ’70, semnificaţia repertoriului Operei Române, valoarea dansului pe plan european, succesul unui spectacol de dans într-o societate, situaţia profesională a dansatorului român, moneda „euro“ în spaţiul european al culturii, într-un interviu publicat în cartea „Românii secolului XXI“, de Rhea Cristina.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

17
/01
/22

Ziarul Metropolis vă recomandă „Pauza de bine“, un podcast despre life design, despre cum să îți creezi o viață care îți vine ca turnată. "Îmi place să spun că Pauza de Bine e locul în care te invit să te întâlnești cu tine, dacă ești pregătit să trăiești o viață mai conștientă, aliniată cu valorile tale" - Cristina Oțel.

12
/11
/21

O întâlnire cu scriitorul portughez José Luís Peixoto, prezent în acest an la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), pornind de la romanul „Autobiografia”, disponibil în limba română la Editura Pandora M. Despre Lisabona, José Saramago și Pilar del Rio, anii ’90 și provocări în literatura contemporană, cu unul dintre cei mai apreciați autori de limbă portugheză de azi!