Ce podcasturi mai ascultăm: „RSS Reloaded“ și „Tănase Show“, cu Iulian Tănase
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-rss-reloaded-si-tanase-show-cu-iulian-tanase/

Ziarul Metropolis vă recomandă cele două podcasturi realizate de scriitorul şi omul de radio Iulian Tănase, „RSS Reloaded“ şi „Tănase Show“.

Un articol de Dan Boicea|3 septembrie 2020

Podcastul RSS Reloaded este un show săptămânal de comedie, echivalentul unei emisiuni de talk radio în care realizatorii discută despre viață, cărți, filme etc. și comentează principalele evenimente ale săptămânii.

Podcastul este realizat de Iulian Tănase (scriitor și om de radio), Mădălina Ștefu (Regina Glumelor pe Internet) și Alex Tocilescu (scriitor și publicitar).

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Episodul 27.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al RSS Reloaded…

…ar fi, printre altele, că există momente cînd sufletul ia în greutate și se poate întâmpla ca omul să cântărească 21 de grame, iar sufletul său, 70 de kilograme. Ceva de genul ăsta. Însă în fiecare episod există idei care se nasc spontan, căci show-ul este unul de improvizație, un brainstorming continuu. De la Mădă și Alex am de aflat de fiecare dată chestii mișto.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Păi, în primul rând, îl poate ajuta prin simplul fapt că îl face să râdă. În al doilea rînd, îi poate da anumite teme de gândire, deși nu e obligatoriu.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Aș recomanda podcastul Sabinei Varga, Zest, pentru că este despre scris.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

E greu să aleg trei episoade nu pentru că toate ar fi extraordinare, ci pentru că toate sunt copiii mei/ai noștri.

Unde poate fi ascultat podcastul:

Mixcloud

Spotify

Apple

Dar și pe alte platforme de podcast-uri.

Tănase Show

Podcastul Tănase Show este un show de creative parenting, comedie și storytelling, în care se vorbește despre ale vieții, povești, cărți etc. Este singurul podcast din România realizat de doi copii împreună cu tatăl lor.

Podcastul este realizat de Iulian Tănase (scriitor și om de radio) și cei doi copii ai săi, Adora (10 ani) și Sacha (8 ani).

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Primul episod.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al Tănase Show este…

N-aș ști să spun care e cea mai interesantă idee pe care am auzit-o într-un episod al podcastului Tănase Show, știu doar că din discuțiile cu copiii adulții au doar de învățat, cu condiția ca aceștia să îi încurajeze pe copii să se exprime liber.

Iulian Tănase, alături de cei doi copii ai săi, Adora, 10 ani (centru) și Sacha, 8 ani (dreapta)

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Înainte de orice, îl poate distra, fie că este adult sau copil. Apoi, dacă este părinte, poate că discuțiile l-ar putea inspira în vreun fel, habar n-am.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

On the record / recorder.ro

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

Îmi sunt dragi toate, dar cred că m-a amuzat destul de tare când i-am pus să-și povestească obrăzniciile pe care le-au făcut în perioada de lockdown. Plus reportajul pe care l-am făcut cu Adora și Sacha la țară, în Moldova, la părinții mei.

Unde poate fi ascultat podcastul:

Mixcloud

Spotify

Apple

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

05
/11
/24

Născută în România și stabilită în Elveția, Teodora Brody a reușit să se facă remarcată în jazzul clasic alături de celebrul pianist Johnny Răducanu la sfârșitul anilor 90, devenind pionieră în fuziunea dintre jazz și doina românească.

30
/10
/24

PROFIL Pe actorul Robert Oprea îl puteți vedea la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, în spectacole precum „Ivanov” sau „Birlic”. De asemenea, îl puteți descoperi în „Cântăreața cheală” sau „Crimă la Howard Johnson”. Mai nou, face parte din distribuția spectacolului independent „Orfani” de Dennis Kelly, regizat de Laura Ducu, găzduit de Teatrelli. Despre provocările aduse de noul rol și despre drumul său în teatru am discutat într-un dialog pe care vă invităm să-l citiți.

29
/10
/24

Anastasia Dade este actriță și aduce pe scenă autenticitate și emoție în rolul său din „Papiloma Party”, un proiect care deschide discuții despre educația sexuală și sănătatea publică.