Ce podcasturi mai ascultăm: „RSS Reloaded“ și „Tănase Show“, cu Iulian Tănase
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-rss-reloaded-si-tanase-show-cu-iulian-tanase/

Ziarul Metropolis vă recomandă cele două podcasturi realizate de scriitorul şi omul de radio Iulian Tănase, „RSS Reloaded“ şi „Tănase Show“.

Un articol de Dan Boicea|3 septembrie 2020

Podcastul RSS Reloaded este un show săptămânal de comedie, echivalentul unei emisiuni de talk radio în care realizatorii discută despre viață, cărți, filme etc. și comentează principalele evenimente ale săptămânii.

Podcastul este realizat de Iulian Tănase (scriitor și om de radio), Mădălina Ștefu (Regina Glumelor pe Internet) și Alex Tocilescu (scriitor și publicitar).

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Episodul 27.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al RSS Reloaded…

…ar fi, printre altele, că există momente cînd sufletul ia în greutate și se poate întâmpla ca omul să cântărească 21 de grame, iar sufletul său, 70 de kilograme. Ceva de genul ăsta. Însă în fiecare episod există idei care se nasc spontan, căci show-ul este unul de improvizație, un brainstorming continuu. De la Mădă și Alex am de aflat de fiecare dată chestii mișto.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Păi, în primul rând, îl poate ajuta prin simplul fapt că îl face să râdă. În al doilea rînd, îi poate da anumite teme de gândire, deși nu e obligatoriu.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Aș recomanda podcastul Sabinei Varga, Zest, pentru că este despre scris.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

E greu să aleg trei episoade nu pentru că toate ar fi extraordinare, ci pentru că toate sunt copiii mei/ai noștri.

Unde poate fi ascultat podcastul:

Mixcloud

Spotify

Apple

Dar și pe alte platforme de podcast-uri.

Tănase Show

Podcastul Tănase Show este un show de creative parenting, comedie și storytelling, în care se vorbește despre ale vieții, povești, cărți etc. Este singurul podcast din România realizat de doi copii împreună cu tatăl lor.

Podcastul este realizat de Iulian Tănase (scriitor și om de radio) și cei doi copii ai săi, Adora (10 ani) și Sacha (8 ani).

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Primul episod.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al Tănase Show este…

N-aș ști să spun care e cea mai interesantă idee pe care am auzit-o într-un episod al podcastului Tănase Show, știu doar că din discuțiile cu copiii adulții au doar de învățat, cu condiția ca aceștia să îi încurajeze pe copii să se exprime liber.

Iulian Tănase, alături de cei doi copii ai săi, Adora, 10 ani (centru) și Sacha, 8 ani (dreapta)

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Înainte de orice, îl poate distra, fie că este adult sau copil. Apoi, dacă este părinte, poate că discuțiile l-ar putea inspira în vreun fel, habar n-am.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

On the record / recorder.ro

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

Îmi sunt dragi toate, dar cred că m-a amuzat destul de tare când i-am pus să-și povestească obrăzniciile pe care le-au făcut în perioada de lockdown. Plus reportajul pe care l-am făcut cu Adora și Sacha la țară, în Moldova, la părinții mei.

Unde poate fi ascultat podcastul:

Mixcloud

Spotify

Apple

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

03
/06
/21

Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?] organizează o discuție cu Judith Butler, filozoafa americană care a adus contribuții semnificative la teoria feministă, teoria queer și filozofia politică. Discuția va avea loc pe 8 iunie, începând cu ora 19.00, și va fi transmisă în direct pe paginile de Facebook Triumf Amiria (https://www.facebook.com/triumf.amiria) și MozaiQ (https://www.facebook.com/mozaiqromania). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse (CPES) și Cercul Donatorilor din Bruxelles.

28
/01
/21

Între închideri și redeschideri (cine știe până când) de teatre, între chinuitor dor de teatru dar și mai chinuitoarea situație dificilă a multor actori și profesioniști din domeniul cultural, ne-am gândit să vă oferim câteva gânduri și realiste dar și „întremătoare” pentru minte și suflet de la 5 actori pe care i-ați văzut (și sperăm să îi mai vedeți) în spectacolele Teatrului Metropolis.