Ce podcasturi mai ascultăm: „Talk for Youth”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-talk-for-youth/

Ziarul Metropolis vă recomandă „Talk for Youth“, un podcast despre toate aspectele care influenţează viaţa adolescenţilor şi relaţiile lor cu ceilalţi, printre temele abordate numărându-se stima de sine, imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun şi alte substanţe şi tulburările alimentare.

Un articol de Dan Boicea|23 iulie 2021

Podcastul este realizat de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală, cea mai longevivă organizație din România care promovează dreptul la sănătate sexuală și reproductivă încă din 1990 şi vorbeşte despre sexualitate ca o componentă esențială a fiecarei persoane pe parcursul întregii vieți, parte integrantă din starea de bine fizică, mentală și socială.

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tau este…

Cel mai ascultat episod al podcastului nostru este un episod în care cele două personaje fictive, Ana și Luca, discută despre alimentație, cauzele tulburărilor de nutriție și care sunt semnele care ne ajută să le identificăm cât mai devreme.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

Întrucât conceptul podcastului nostru este diferit de cel de tip interviu, ideile sunt ale noastre, documentate din surse oficiale pentru Organizația Mondială a Sănătății. Însă noi nu oferim toate răspunsurile, vrem să deschidem câteva conversații necesare despre aceste teme. Ne dorim să informăm adolescenții, să creăm oportunitatea de a reflecta asupra unor realități cu care se confruntă, dar și să le transmitem că nu sunt singuri, că și alți tineri trec prin aceleași lucruri, că este o etapă firească.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tau?

O mare parte din munca noastră merge către informarea tinerilor în privința lucrurilor esențiale care le influențează viața, mai ales în această perioadă a vieții. Căutăm constant cele mai bune mijloace prin care mesajul nostru poate ajunge la un număr cât mai mare de adolescenți și credem că podcastul este un vehicul accesibil tinerilor între 16 și 20 de ani.

Știm cu toții că adolescența poate fi o perioadă provocatoare. Cu atât mai greu navighezi prin ea dacă nu ai informații despre schimbările corpului tău, despre cum să interacționezi cu ceilalți, despre societate și preconcepțiile care ne pot afecta relațiile cu ceilalți. Prin poveștile celor două personaje, ne dorim să le transmitem tinerilor că drogurile și alcoolul nu sunt soluții pentru problemele lor, că e important să-și facă controale medicale de rutină, cum să recunoască tulburările de alimentație, ce să facă în cazul unor cazuri de bullying, că în societate întâlnim norme de gen și inegalități asupra cărora putem reflecta și pe care le putem schimba tocmai pentru a cultiva valori precum empatia, egalitatea, incluziunea și diversitatea.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Ne place Reconectat, un podcast cu conversații sincere despre relația pe care o avem cu propriul corp și cu ideea de corp în general. Multe din temele pe care le abordăm și noi în episoadele noastre se regăsesc și acolo, dar dintr-o perspectivă personală, intimă, a invitaților. Îl găsiți pe https://reconectat.ro/.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

Am lansat deocamdată doar 3 episoade. Stați însă cu ochii pe noi, pentru că urmează multe alte teme interesante și informative, cu apariții săptămânale, până la sfârșitul anului. Și dacă aveți întrebări, ne găsiți pe www.secs.ro.

Linkuri unde poate fi ascultat podcastul:

Spotify

Apple

Google 

Youtube

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

Vedeți aici și alte recomandări de podcasturi românești.



09
/11
/15

Cum arată programul unui artist de jazz de succes, pentru care „acasă” înseamnă Brooklyn, New York? Cât de important e să încalci regulile? Prin ce se aseamănă doina românească cu blues-ul american? Ne povestește pianistul Lucian Ban, într-un interviu inedit, sub formă de alfabet.

05
/11
/15

INTERVIU Dragoş Buhagiar e unul dintre cei mai prolifici și mai premiați scenografi români. De-a lungul carierei, a câștigat nu mai puțin de cinci premii UNITER. Spune că, atunci când lucrează, nu se gândește la succesul de după, ci la descoperire și la redarea unei povești. Îi invită pe spectatori să descopere alături de el, adică să nu se plaseze într-o atitudine burgheză, confortabilă...

17
/10
/15

Zalabam, zalabam, zalabam! În apropierea Haloween-ului, Hârca face jocurile! Hârca trage sforile! “Hârca se întoarce” cu surprize! Miercuri, 28 octombrie, la ora 20.00, la Teatrul Elisabeta, spectatorii vor avea parte de o reprezentanție specială. Tot atunci, actorii Alexandru Suciu (alias Vlad) și Bogdan Talașman (alias Bâzu) se vor lupta, fiecare cu „armele” lui, pentru iubirea frumoasei Viorica (Diana Dumitrescu).

29
/09
/15

Dacă vreţi să (re)vedeţi ce s-a realizat valoros în ultimul an în România în materie de documentar de cinema, documentar studenţesc sau documentar de televiziune, cea de-a patra ediţie a Docuart Fest (30 septembrie–4 octombrie) e cea mai bună ocazie, aşa cum ne explică şi Daniela Apostol, directoarea festivalului.

25
/09
/15

Antoaneta Cojocaru (37 de ani), actriţă, un nume mare deja pe scenele teatrelor din Bucureşti. I se spune Anto. Toată lumea o iubeşte pe Anto, sufletul Laboratorului de Noapte de la Teatrul Bulandra. Ea a intrat prima la ATF, în 1997. De-atunci tot joacă.

14
/09
/15

INTERVIU Oana Boca Stănescu a fost unul dintre cei 11 manageri culturali (singura din Europa) selectați să participe la ediția din acest an a Festivalului de la Edinburgh, în cadrul „Momentum”, Programul Delegaților Internaționali din cadrul Festivalurilor din Edinburgh.

31
/08
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Lia Sinchevici (25 spre 26 de ani). Actriţă. Basarabeancă. Finalistă în acest an la Gala  HOP, care urmează să aibă loc la Costineşti. A jucat deja în filme de serie B. A jucat şi cu Jean-Claude Van Damme, şi cu Shia LaBeouf. Acum îşi construieşte un nume în teatrul românesc. Cum? Lia Sinchevici e – toată – o poveste.

30
/08
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Astăzi vi-l prezentăm pe Andrei Huțuleac (douăzeci și patru de ani), actor, pe la Metropolis, pe la Godot, pe la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”. Un actor, dar și un personaj, căci Huțuleac este, dacă nu știați, și puțin cam poet.

24
/08
/15

„Filmul poate salva viaţa”, crede Răzvan Georgescu, unul dintre cei mai importanţi regizori români de documentare. Mărturiseşte că lucrul la „Testimonial” (2008) şi, mai apoi, la „Paşaport de Germania” (2014) l-a ajutat în lupta împotriva tumorii cerebrale maligne cu care a fost diagnosticat în urmă cu câţiva ani.

08
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu – destinul unor câştigătoare – o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

07
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.