„Despre oameni şi melci”, la Festivalul de la Chicago.
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-oameni-si-melci-la-festivalul-de-la-chicago/

Lungmetrajul „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, îşi începe parcursul internaţional în SUA, prin proiecţia care va avea loc la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Chicago (11 – 25 octombrie). Astfel, filmul va fi prezentat în secţiunea World Cinema Program, urmând să fie proiectat la Chicago […]

Un articol de |12 octombrie 2012

Lungmetrajul „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, îşi începe parcursul internaţional în SUA, prin proiecţia care va avea loc la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Chicago (11 – 25 octombrie).

Astfel, filmul va fi prezentat în secţiunea World Cinema Program, urmând să fie proiectat la Chicago sâmbătă şi duminică. Secţiunea World Cinema Program a Festivalului de la Chicago prezintă cele mai recente producţii ale unor regizori consacraţi la nivel mondial.
 
 
 
La ediţia din 2011 a festivalului au fost prezentate filmele unor regizori precum Simon Staho, Nuri Bilge Ceylan, Ruben Östlund, Mathieu Amalric, Karim Aïnouz şi Béla Tarr .

Lungmetrajul lui Tudor Giurgiu va concura apoi în competiţia internaţională a celei de-a 28-a ediţii a Festivalului de Film de la Varşovia (12 – 21 octombrie) şi în secţiunea competiţională „Meeting Point” a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid (20 – 27 octombrie).

Anul trecut, filmul „Superman, Spiderman sau Batman”, în regia lui Tudor Giurgiu, a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid.

„Despre oameni şi melci” a fost inclus în topul celor mai vizionate filme româneşti ale ultimului deceniu, înregistrând, de la premiera sa care a avut loc la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) anul acesta şi până în prezent, un număr de 51.341 de spectatori.

Acţiunea filmului „Despre oameni şi melci” se petrece în 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Din distribuţie fac parte actorii români Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă şi Alina Berzunţeanu şi actorii francezi Jean François Stevenin şi Robinson Stevenin.

Scenariul filmului îi aparţine lui Ionuţ Teianu, Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul coloanei sonore.

Filmul este distribuit în cinematografe de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

 

Sursa: Mediafax

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.