Don Quijote vine pe scena TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/don-quijote-vine-pe-scena-tnb/

Don Quijote va poposi pe data de 23 noiembrie pe scena Teatrului Naṭional Bucureşti. In regia şi adaptarea lui Dan Puric, piesa promite o experienṭã ineditã pentru publicul amator de frumos şi nu numai. Unicitatea actului cultural rezidã din combinaṭia ineditã dintre costumele asigurate de cãtre Doina Levintza şi viziunea actorilor. Astfel, din distribuṭie fac […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Don Quijote va poposi pe data de 23 noiembrie pe scena Teatrului Naṭional Bucureşti. In regia şi adaptarea lui Dan Puric, piesa promite o experienṭã ineditã pentru publicul amator de frumos şi nu numai. Unicitatea actului cultural rezidã din combinaṭia ineditã dintre costumele asigurate de cãtre Doina Levintza şi viziunea actorilor. Astfel, din distribuṭie fac parte Dan Puric, Constantin Dinulescu, Carmen Ionescu, Ileana Olteanu, Violeta Totir, Silviu Oltean şi Mircea Cristescu .

 

Povestea lui Don Quijote se transpune în viziunea unui actor complex; Personajul devine o punte între douã lumi, punte care asigurã plecarea din carte şi poposirea în realitate. O luptã cu morile de vânt spre mântuirea sufletului.  Spectacol complex, Don Quijote include momente de arte marṭiale, dansuri populare dar şi evoluṭie de personaj.

 

Poate nimic nu face spectatorul mai îngândurat decât o experienṭã ‘’faṭã în faṭã’’  cu un personaj chinuit şi încercat. Introspecṭia şi chinurile personajului se vor transpune în experinṭa personalã a spectatorului. Iar regãsirea şi morala pot deveni descoperirea celui care vizioneazã.

14
/01
/16

Născută la 14 ianuarie 1941, la Bascom, Florida (SUA), Faye Dunaway împlineşte, astăzi, 75 de ani. Pe marele ecran s-a făcut remarcată cu rolurile din ''Bonnie and Clyde'' - în care a jucat alături de Warren Beaty și Gene Hackman, fim pentru care a primit o nominalizare la Oscar (1968) la categoria cea mai bună actriță în rol principal -, ''The Thomas Crown Affair'' și ''Chinatown''.

13
/01
/16

Câştigătorii prestigioaselor Globuri de Aur (2016) au avut parte de o şedinţă foto inedită, fiind imortalizaţi în alb şi negru de olandezii Inez van Lamsweerde și Vinoodh Matadin. (Foto: Globurile de Aur 2016 – Instagram)

13
/01
/16

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme din Ungaria (MaNDA) iniţiază în 2016 o serie de proiecţii ce are menirea să prezinte, cu scop educativ, istoria filmului maghiar. În 2016 se împlinesc 120 de ani de la prima proiecţie de film din Budapesta şi de la deschiderea primului cinematograf în Budapesta, iar cu ocazia aniversării milenare s-a filmat primul film în Ungaria.

12
/01
/16

CRONICĂ DE FILM „The Hateful Eight”/„Cei opt odioşi”, noua nebunie autoreferenţială a lui Quentin Tarantino, este, în subtext, un puternic film politic, camuflat sub forma unui western în care sângele acaparează treptat şi fără ezitare ecranul.

12
/01
/16

Victor Wooten revine în București, după show-ul sold-out din 2014, pe 10 noiembrie, la Sala Radio. Cea mai sonoră prezență din istoria chitarei bas, americanul Wooten a primit la doar 8 ani porecla „Asul Basului”, a trecut la „Titanul din Tennesee”, pentru ca apoi să fie comparat cu Michael Jordan, pentru performanțele sale fabuloase.

12
/01
/16

„Carousel” este cel mai recent spectacol marca Andrei Şerban, un spectacol „altfel”, un teatru-muzical, montat la Teatrul Bulandra, sala Izvor (premieră - octombrie 2015). O piesă despre viaţă, aşa cum este ea: se învârte ca într-un carusel, cu speranţe şi dezamăgiri, cu frumuseţe şi urât, cu sinceritate şi minciuni, cu sensibilitate şi violenţă; şi, peste toate, cu multă iubire.

12
/01
/16

Matei Vişniec este invitatul primei Conferinţe a anului 2016 la TNB. Duminică, 17 ianuarie 2016, de la ora 11.00, la Sala Atelier, Matei Vişniec va vorbi despre teatru şi jurnalism şi cum se influenţează cele doua meserii prin prisma propriei experienţe.