Sorin Miron, actor: „Teatrul Metropolis, încă un teatru scos din circuit“
https://www.ziarulmetropolis.ro/sorin-miron-actor-teatrul-metropolis-inca-un-teatru-scos-din-circuit/

„Care este diferenţa între a dărâma un teatru sau a-l obliga să îşi întrerupă activitatea subfinanţându-l?“, întreabă actorul Sorin Miron, pe pagina lui de Facebook.

Un articol de Ziarul Metropolis|8 aprilie 2022

„Poate o să răspundă primarul general al capitalei, sau adunătura de consilieri pe cultură ai domniei sale. Sau șleahta de angajați ai primăriei din comisiile de evaluare. Poate chiar doamna care nu știa care este diferența dintre un regizor tehnic și unul artistic, în timp ce evalua activitatea unui director de teatru. Sper că pot cu toții să doarmă liniștiți știind că reușesc închiderea sau blocarea unui teatru.

Propun extinderea acestor măsuri și înspre alte domenii. Propun să dăm foc pensulelor tuturor pictorilor din București și din localitățile învecinate. Poate reușim să încălzim două zile sediul primăriei generale. Apoi să trecem imediat la închiderea tuturor bibliotecilor din oraș.
Vă dați seama cât praf strâng cărțile alea? Și noi ne mai mirăm că strazile din București sunt atât de murdare. De acolo vine praful fraților!

Postarea mea pare un pamflet grotesc, dar în acest moment începe să sune mai degrabă a realitate. Una urâtă. Rușinoasă. Grețoasă.

Să obligi un teatru în București să se închidă sau pur și simplu să nu poată să funcționeze (este unul și același lucru!!!!) este o mizerie rușinoasă.

Felicitări sincere tuturor celor implicați în acest demers. Încă un teatru scos din circuit!

Ce proști și aroganți toți cei care credeau că ei sunt cei mai tari închizând cinematografe. Arădenii credeau că numai ei pot încerca să închidă o filarmonică. Ce naivi provinciali! Și NOI putem să facem dintr-astea dragii noștri!!

Adio. Pa. Gata, că deja mă simt în plus“, scrie Sorin Miron.

Citiți și: Lia Bugnar: „La Teatrul Metropolis nu vor mai fi actori pe scenă și spectatori în sală

Citiți și: Scrisoare deschisă a echipei Teatrului Tineretului „Metropolis” către publicul spectator

Citiți și: Maria Obretin, actriță: „Teatrul Metropolis nu mai are bani sa programeze spectacolele“

Citiți și: Oana Pellea, Victor Ioan Frunză și Lia Bugnar, despre evaluarea managerului George Ivașcu

Citiți și: Mihaela Velicu, actriță: „Mă îngrozește că se pune lacăt pe acest teatru de proiect din București, Teatrul Metropolis“

Citiți și: Vlad Logigan, actor: Teatrele din București au cea mai mică finanțare din ultimii 20 de ani

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.