„Un pas în urma serafimilor”, cel mai așteptat debut în lungmetraj al anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-pas-in-urma-serafimilor-cel-mai-asteptat-debut-in-lungmetraj-al-anului/

Cel mai aşteptat debut în lungmetraj al anului, „Un pas în urma serafimilor”, scris şi regizat de Daniel Sandu, va fi lansat pe marile ecrane din România, în această toamnă, pe 22 septembrie 2017.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2017

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox.

Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă.

Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, distribuția fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu, Radu Botar.

Un pas in urma serafimilor

Despre Daniel Sandu

Născut în Piatra Neamț, Daniel Sandu a studiat muzica și a absolvit Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, iar apoi regia la Universitatea Media din București.

 Daniel Sandu

Daniel Sandu

A scris și regizat o serie de scurtmetraje, precum și binecunoscute seriale de televiziune printre care: „Nimeni nu-i perfect” (Prima TV), „Gașca” (Kanal D), „La Bloc” (Pro TV).

În 2011, Daniel a produs, scris și regizat scurtmetrajul „Numărătoarea manuală”. A însemnat începutul colaborării cu Ada Solomon în calitate de coproducător prin Parada Film.

Producția a fost selectată în competițiile oficiale ale festivalurilor de film de la Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven, recompensat cu Premiul Juriului la Leiden. Scurtmetrajul „Vocea a doua”, realizat în 2012, a fost premiat la Festivalul de Film Anonimul.

„Cai putere” (2013) a avut premiera în competiția „Pardi di Domani” de la Locarno 2014 și a fost laureat la Cottbus („Cel mai bun scurtmetraj”).

Foto: Un pas în urma serafimilor – facebook

24
/02
/15

Neill Blomkamp revine la invitația pe care ne-a făcut-o în filmele sale anterioare, District 9 şi Elysium, aceea de a ne reimagina lumea în care trăim. Blomkamp a combinat acţiunea cu conştiinţa socială, iar această combinaţie a stârnit o reacţie de neuitat, rămânând în memoria spectatorilor.

23
/02
/15

"Birdman", de Alejandro Gonzalez Iñárritu, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 87-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. Filmul a avut nouă nominalizări şi a mai fost premiat pentru "cea mai bună imagine", "cel mai bun scenariu original" şi "cea mai bună regie".

21
/02
/15

Începe Cinema-edu, ediția a cincea. În perioada februarie-iunie, liceenii sunt invitați să participe gratuit la cel mai mare proiect de educație cinematografică și socială din Romania. Până acum, peste 50 de licee din țară s-au înscris în proiect.

20
/02
/15

Personalități din politică, justiție, media, cultură și societatea civilă sunt așteptate la premiera de gală a filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu. Covorul roșu se va întinde luni, 23 februarie, de la 19.30, la Palatul Național al Copiilor, unde câteva sute de invitați vor vedea în avanpremieră drama inspirată de controversatul caz Cristian Panait, și joi, 26 februarie, la CinemaPRO.