Corespondente din turneul TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/corespondente-din-turneu-la-tnb/

Turneul european al spectacolului Ta Ra Ta Tam – D’ale noastre semnat de reputatul coregraf Gigi Căciuleanu – producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”) în cooperare cu Fundaţia Art Production – s-a încheiat cu mult succes la public! Paris  Spectacolul Ta Ra Ta Tam – D’ ale noastre s-a bucurat de […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

Turneul european al spectacolului Ta Ra Ta Tam – D’ale noastre semnat de reputatul coregraf Gigi Căciuleanu – producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”) în cooperare cu Fundaţia Art Production – s-a încheiat cu mult succes la public!


Paris 

Spectacolul Ta Ra Ta Tam – D’ ale noastre s-a bucurat de un mare succes la Paris. Și nu oriunde, ci la Espace Cardin, în imediata apropiere a Pieţei Concorde şi a Palatului Elysée.

Sâmbătă, 17 noiembrie, a venit şi rândul artiştilor români să încânte numerosul public, deopotrivă românesc şi francez, doritor să-i vadă. Pariul lor a fost reuşit: la final de spectacol, sute de persoane s-au ridicat în picioare pentru a-i aplauda şi ovaţiona.

Am regăsit în acest spectacol dinamica lui Gigi Căciuleanu. A fost excelent!  … Toată combinaţia de muzică, alternantă şi dinamică, personajele reprezentate … totul mi-a plăcut! … Au dansat absolut senzaţional! – se auzea în sală, printre spectatori.

În culise, Mihaela Ganea, directoarea firmei de impresariat European Artists Management savura, la rândul său, momentul: Nu numai publicul românesc a vibrat, ci şi cel francez, ceea ce ne bucură enorm ! Nu putem să fim decât foarte, foarte mândri!

Arhi-cunoscut pentru reţinerea de care dă, de regulă, dovadă în a se arăta foarte entuziast, publicul parizian i-a rasplătit, însă, la final, pe artişti cu nu mai puţin de cinci minute de aplauze şi ovaţii, pe deplin meritate.

Roxana Vasile, jurnalist, corespondent Radio România la Paris

 

Londra

Londra a fost ieri seară locul unei premiere absolute pentru cultura română: Caragiale a triumfat pe scena Cadogan Hall, în ovaţiile unui public de peste 400 de persoane, fascinat de regalul inegalabil oferit de Gigi Căciuleanu şi compania sa de dans, autorii spectacolului „D’ale noastre”.  După 90 de minute de vervă comică şi sarcasm, coregrafie expresivă şi ritm susţinut, costum original şi coloană sonoră vibrantă, spectatorii ne-au spus: „Timpul a trecut prea repede, am fost total captivaţi de lumea lui Caragiale!  A fost un un cadou splendid pe care ni l-aţi oferit la Londra, nu ne aşteptam să regăsim universul pieselor caragialeşti în paşi de dans, într-o punere în scenă atât de inedită!”

Raluca Cimpoiașu, Project Manager, ICR Londra

 

Bruxelles 

În 21 noiembrie 2012, Sala M de aproape 500 de locuri din prestigiosul Palais des Beaux Arts -Bozar, gazda celor mai importante evenimente artistice din capitala Belgiei, a fost ocupată până la ultimul loc de numeroşii spectatori care a aplaudat în picioare, minute în şir, performanţa celor 12 „dans-actori” ai companiei Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

Doamna Mihaela Ganea, directorul agenţiei European Artists Management din Bruxelles, a prefaţat spectacolul Naţionalului bucureştean – parte a turneului european desfăşurat în cadrul Anului Caragiale – şi a adresat mulţumiri comisarului european Dacian Cioloş, pentru patronajul evenimentului, Excelenţei Sale Ştefan Tinca,  Ambasadorul României în Regatul Belgiei – prezent în sală – pentru sprijinul acordat prezentării la Bruxelles a spectacolului, precum şi sponsorilor (Consiliul Judeţean Prahova).

Alături de diplomaţii şi europarlamentarii români, în public s-au aflat membri marcanţi ai diasporei româneşti, români stabiliţi la Bruxelles şi un numeros public belgian interesat de oferta culturală românească (de ex. Lynda de Coster, directoarea agenţiei de publicitate „Belga”).

Turneul la Londra, Paris şi Bruxelles a fost susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în cadrul «Anului Caragiale 2012», iniţiativă a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, desfăşurată sub patronajul ministrului Puiu Haşotti şi a fost organizat cu sprijinul sprijinul agenţiei «European Artists Management» de la Bruxelles, al Ambasadelor României din cele trei capitale europene, precum şi al Institutului Cultural Român de la Londra.

Adriana Popescu, Director de comunicare, Teatrul Național București

 

 

Sursa: TNB

22
/12
/17

Cine ești tu? Violet îşi întreabă fiica şi, odată cu ea, pe fiecare dintre noi. Cine suntem, unde ne aflăm și ce se întâmplă cu noi? Ținutul din miezul verii, de Tracy Letts, spectacol a cărui premieră a avut loc în octombrie la Teatrul Mic și pe care l-am descoperit de curând, este o misterioasă hartă a căutărilor omeneşti, un nod gordian în care s-au adunat toată furia şi frica, nebunia şi durerea de la începutul lumii, o tapiserie de întrebări, multe dintre ele fără răspuns.

21
/12
/17

Pe 21 decembrie 1989, începea Revoluția la București. Era, așadar, începutul schimbării. La 28 de ani distanță, vă propunem să aruncăm o privire în urmă și să ne amintim de unde venim.

20
/12
/17

Cea de-a 18-a ediție a Cineclubului FILM, și ultima din acest an, vă invită la proiecția unui film notabil în istoria cinematografiei românești, UN OM ÎN LODEN, România, 1979, 85 min., color, versiune originală, 35mm. Film distins cu Premiul „Opera Prima” al Asociaţiei Cineaştilor din România, din distibutia căruia fac parte: Victor Rebengiuc, Ovidiu Iuliu Moldovan, Constantin Diplan, Draga Olteanu-Matei, George Constantin, Tănase Cazimir, Florina Luican.

20
/12
/17

Cu o viaţă dedicată scenei de teatru şi platourilor de filmare, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, actorii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului. În semn de respect şi preţuire pentru Maeştrii scenei româneşti, Romfilatelia continuă proiectul dedicat acestora, prin emisiunea de mărci poștale Stele de aur ale scenei şi ecranului (III), dedicată unora dintre cei mai îndrăgiți actori din țară:Maia Morgenstern, Oana Pellea, Luminița Gheorghiu, George Mihăiță, Horațiu Mălăele, Marcel Iureș

20
/12
/17

Corul de Copii Radio are tolba plină de suprize muzicale în luna decembrie! După concertul susținut la Sala Radio pe 17 decembrie și un prim concert în aer liber la Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București, organizat de Creart, pe 18 decembrie, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, aduce bucuria colindelor la Alt.Crăciun, pe 21 și 22 decembrie!

20
/12
/17

​Săptămâna aceasta a sosit din tipografie o carte-eveniment: „Bulgaria & Romania – 10 years in the European Union / Bulgaria & România – 10 ani în Uniunea Europeană / България & Румъния – 10 години в Европейския Съюз”, o inițiativă Timișoara 2021 și Plovdiv 2019. Volumul a fost lansat, ieri, 19 decembrie, la Sofia, în cadrul unui eveniment amplu al Asociației Plovdiv 2019, iar astazi, 20 decembrie, într-o zi cu o semnificație specială pentru orașul de pe Bega, volumul va fi lansat la Timișoara începând cu ora 15.00, în Sala de Consiliu a Primăriei, în prezența Primarului Municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a consilierilor locali și a Simonei Neumann, director executiv al Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

19
/12
/17

M-am simțit întotdeauna un străin în România. Nu sunt patriot de ocazie, nu mă bat cu nicio cărămidă în piept, am văzut și munți mai înalți decât Carpații, și mări mai frumoase decât Neagra, și oameni mai luminoși și mai buni.

19
/12
/17

Zilele trecute, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a acordat titlul de LAUREAT AL SPERANȚEI ACADEMICE, studenților din universitățile bucureștene care au demonstrat prin realizări remarcabile faptul că sunt creativi și inovatori atât în domeniul științelor umaniste, cât și în cel al științelor exacte. 

19
/12
/17

Multe ne plăceau la final de an, dar ca mersul cu uratul nu era nimic. Pluguşorul era temelia uratului, mai ales când erai mai mititel. Cei mici urau, adulţii urau, toată lumea ura ceva/pe cineva în acele vremuri, iar tradiţia a rămas. După ce mai creşteai, puteai să încerci  ”buhaiul” şi ”capra”. Nu duc mai departe comparația cu adulții. Nu e momentul. Nici locul.

19
/12
/17

„Cred cu tărie că artiștii vor moșteni pământul și lumea întreagă va fi o grădină.” (Vivien Leigh). Am descoperit recent spectacolul Vivien Leigh, ultima conferință de presă, în regia Lianei Ceterchi, cu Lamia Beligan în rolul celebrei actrițe britanice. Spectacolul, a cărui premieră a avut loc la Teatrul Excelsior în 2016 este acum găzduit de Teatrul Național în cadrul programului „Uși deschise pentru toți”.

18
/12
/17

Cinefilii pot începe deja să lucreze la lista cu filme musai-de-văzut la TIFF 2018. Ediția cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 25 mai și 3 iunie, la Cluj. Primele zece titluri confirmate vin de la festivalurile de film de la Veneția și San Sebastian.