Prima serie televizată inspirată din viața lui Gabriel García Marquez
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-serie-televizata-inspirata-din-viata-lui-gabriel-garcia-marquez/

Prima serie televizată inspirată din viaţa laureatului Nobel pentru literatură Gabriel García Márquez va fi realizată de producători şi scriitori columbieni, care speră să vândă producţia unor platforme video precum Netflix sau HBO

Un articol de Petre Ivan|6 martie 2017

„Aceasta este prima serie televizată despre viața (…) lui Gabriel García Márquez care nu este un documentar”, a declarat grupul aflat la originea acestui proiect într-o declarație făcută zilele trecute.

Seria de trei sezoane, fiecare cu 13 episoade de câte 45 de minute, va combina acțiunea, suspansul și pasiunea, prin intermediul unor anecdote inedite despre imaginarul și superstițiile personajului.

Autorii au demarat în 2015 o cercetare asupra vieții lui „Gabo”, așa cum era alintat scriitorul, înainte de a lucra la această serie.

Cineastul Sergio Cabrera și producătorul Hugo Leon Ferrer s-au bazat pe arhive și pe interviuri cu Plinio Apuleyo, autorul a două cărți despre prietenul său, García Márquez.

Gabo, cunoscut ca reprezentant al „realismului magic” și autor al celebrului roman „Un veac de singurătate”, a primit Premiul Nobel în 1982 și a murit în 2014, la vârsta de 87 de ani, în Mexico City, unde a trăit timp de mai mulți ani.

Foto: Gabriel García Marquez  – facebook

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.