Topul vânzărilor Curtea Veche Publishing la Bookfest 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/topul-vanzarilor-curtea-veche-publishing-la-bookfest-2022/

După doi ani de pauză, Curtea Veche Publishing şi-a dat întâlnire cu cititorii la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XV-a, în perioada 1-5 iunie 2022. Publicul a părut foarte dornic să cunoască din nou autorii preferaţi, să afle despre noutăţi şi să îşi facă rezerva de carte pentru sezonul de vară. Aşadar, nu au lipsit lansările, sesiuni de autografe şi reducerile, care au fost anul acesta între 25-70% în standul editurii.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2022

Unul dintre momentele surpriză ale acestui an a fost aflarea celei mai recente vești despre colecția „Poveștile Cristinei”. Cărțile scrise de Cristina și Alex Donovici au devenit anul acesta cele mai traduse cărți pentru copii ale unor autori români, începând cu seria „Aventurile lui Țup”. În cadrul evenimentul de la Bookfest am aflat de la agenții literari Mauro Spagnol și Silviu Săndulescu că seria va fi tradusă în cea de-a 9-a limbă: portugheză.

Un alt eveniment inedit de anul acesta l-a reprezentat lansarea unui nou proiect împreună cu Asociația Curtea Veche: Cărți poștale de poveste, munca a 10 ilustratori talentați, reuniți pentru a da naștere tot atâtor moduri de a trăi bucuria poveștilor prin ilustrații. Proiectul este unul caritabil, fiecare set de cartoline achiziționat și oferit în dar unui copil însemnând și câte o carte trimisă de Asociația Curtea Veche unui elev din mediul rural care crește fără acces la lectură.

Top 10 preferințe ale cititorilor de Curtea Veche

1. „Când corpul spune nu” de Gabor Mate, care a fost si besteseller-ul anului 2021 la Curtea Veche Publishing se menține pe primul loc. Probabil cea mai actuală carte despre somatizare, un studiu aprofundat, revelator, plin de informații utile despre stres și influența lui asupra sănătății noastre psihice și fizice.

2. „Tehnici de învățare” de Georgiana Gerea, un ghid complet și structurat al celor mai eficiente metode de învățare accelerată, indiferent că ești elev sau student și înveți pentru examene sau dacă vrei să crești profesional și personal.

3. „Creierul fericit” de Loretta Graziano Breuning, care explică ce faci dacă te simți trist fără motiv și cum îți schimbi obiceiurile dăunătoare printr-o modalitate originală și revoluționară de a-ți crește nivelul fericirii.

4. „Oameni normali” de Sally Rooney, roman ecranizat într-o mini serie pe HBO Max, scris cu o sensibilitate aparte, abordează tema relațiilor afective în contextul diferențelor de clasă și face o radiografie a dinamicii puterii care se instaurează între doi tineri din lumi diferite. Cea mai recentă carte a lui Sally Rooney, „Lume frumoasă, unde ești”, este și ea în pregatire la Curtea Veche Publishing.

5. „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki, unul dintre bestsellerele de tradiție de la Curtea Veche, tradus în numeroase limbi, cartea ne dezvață despre ideea de a lucra pentru bani și ne arată cum să punem banii să lucreze pentru noi.

6. „Învățătorii de grijă. Salvatorii” de Alex Donovici, cu ilustrații de Leonid Gamarț, cea mai recentă carte din colecția „Poveștile Cristinei” spune povestea lui Bebe, un motănel care învață alături de Maria, micuța lui stăpână și prietenă, că mai presus decât lucrurile materiale, ceea ce ne face să ne simțim împliniți și fericiți este iubirea.

7. „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman, un alt bestseller istoric al editurii, cartea lui Goleman a declanșat un efect de proporții în societatea occidentală: inteligența emoțională se studiază în centre de cercetare, se predă în şcoli şi în universităţi, competenţele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare în carieră.

8. „Timp retrăit” de Alex. Ștefănescu, cea mai recentă carte a criticului și istoricului literar e o colecție de crâmpeie de viață, amintiri depănate cu savoare de unul dintre cei mai cunoscuți și mai carismatici oameni de litere contemporani.

9. „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman, o colecție intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru oricine își dorește o familie cu adevărat fericită; de la probabil cel mai cunoscut terapeut de cuplu din lume.

10. „Dragă, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie, un ghid de educație financiară în familie care te invită într-o călătorie spre echilibru și prosperitate în care vei descoperi un sistem de organizare cu șapte pași clari, care îți oferă soluții concrete pentru o relație corectă cu banii tăi.

Top 10 noutăți

1. „Creierul fericit” de Loretta Graziano Breuning

2. „Învățătorii de grijă. Salvatorii” de Alex Donovici, cu ilustrații de Leonid Gamarț

3. „Timp retrăit” de Alex. Ștefănescu

4. „Totul despre anxietate” de Carrie Lewis, cu ilustrații de Sophia Touliatou

5. „Cum se fac banii” de Ramit Sethi

6. „Banii tăi” de Gerry Bailey, Felicia Law și William Whitehead, cu ilustrații de Mark Beech

7. „Mă gândesc să-i pun capăt” de Iain Reid, ecranizată pe Netflix, este un thriller psihologic surprinzător despre cea mai complicată dintre relațiile pe care le putem avea: cea cu noi înșine.

8. „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch, fostul ambasador al Republicii Germane la Moscova, este analiza lucidă a unui expert, care evidențiază o nouă perspectivă, critică, asupra relațiilor germano-ruse. Cartea a fost lansată într-un eveniment extraordinar, cu participarea E.S. Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Republica Austria, fost Ambasador al României la Berlin (2015-2021) și a jurnalistului Ion M. Ioniță.

9. „Calea către independența ta financiară” de Peter Mallouk și Tony Robbins

10. „Inteligențele multiple” de Howard Gardner, explică de ce testele standardizate reprezintă capcane și propune în schimb educația centrată pe elev, oferind soluții pentru a preda întregii populații și a nu irosi nicio minte.

Top 3 ficțiune

1. „Mă gândesc să-i pun capăt” de Iain Reid

2. „Viol. O poveste de iubire” de Joyce Carol Oates

3. „Fantome” de Dolly Alderton

 

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.