Câştigă o invitaţie la spectacolul „Marea iubire a lui Sebastian“, cu Marius Manole!
https://www.ziarulmetropolis.ro/castiga-o-invitatie-la-spectacolul-marea-iubire-a-lui-sebastian/

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19.00, la Godot Cafe-Teatru se joacă „Marea iubire a lui Sebastian”, cu Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria şi István Téglás. Participând la concurs, poţi câştiga o invitaţie dublă la acest spectacol!

Un articol de Judy Florescu|3 iulie 2013

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19.00, la Godot Cafe-Teatru se joacă „Marea iubire a lui Sebastian“, cu Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria și István Téglás. Participând la concurs, poți câștiga o invitație dublă la acest spectacol.

O poveste tumultoasă de dragoste dintre actriţa Leny Caler şi Mihail Sebastian: Textul reuneşte fragmente din „Jurnalul“ scriitorului, mergând pe firul corespondenţei reale dintre actriţă şi dramaturg şi culminând cu dialoguri diafane din piesa „Jocul de-a vacanţa”.

Leny îşi rememorează tinereţea cu un aer ludic în care plutesc şarmul şi cochetăria de altădată. Deşi o cucereşte cu scrisul său, omul din spatele cuvintelor se dovedeşte a fi un băiat timid şi nu într-atât de atrăgător cum şi-l imaginase. Iubirea dintre cei doi este mai degrabă una platonică, un joc de lumini şi umbre în care fiecare îi găseşte metehne celuilalt.

Sebastian suspină după înflăcărata Leny, însă în el clocoteşte veşnic gelozia, transpusă în replici acide. Superficialitatea şi inconstanţa femeii fatale îl fac pe tânărul scriitor să se răzbune prin cuvinte, în secret. Dialogul dintre îndrăgostiţi este în esenţă o reunire a două monologuri, ca într-un puzzle ale cărui piese nu se potrivesc niciodată.

Un joc convingător

Rodica Mandache convinge prin lejeritatea jocului şi zâmbetul ştrengăresc. Iar Marius Manole creşte şi îmbătrâneşte pe scenă, trecând prin toate anotimpurile iubirii, cu o luciditate agonizantă.

Ana-Ioana Macaria şi István Téglás  le dau viaţă Corinei şi lui Ştefan, protagoniştii uneia dintre cele mai cunoscute opere a dramaturgului, „Jocul de-a vacanţa”. Corina stă în dreapta lui Leny, în timp ce Ştefan îşi mărturiseşte visele, în stânga autorului său. Ei oglindesc astfel iubirea imposibilă dintre Leny şi Sebastian, dezvăluind sentimente neelucidate şi întrebări filosofice.

„Pentru 84 de minute, suntem invitaţi să parcurgem lumile lui Sebastian şi să-l cunoaştem ca scriitor, dramaturg, memorialist şi nu în ultimul rând ca om“ (Teodora Gheorghe, scriitor).

Participă la concurs!

Ca să participi la concurs, trebuie să dai Like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis şi apoi să menţionezi, într-un comentariu pe site, o piesă pe care a scris-o Mihail Sebastian, până vineri dimineața, 5 iulie. Tragerea la sorți va avea loc vineri după-amiaza, iar invitația poate fi ridicată de la intrarea în Godot Cafe-Teatru, cu jumătate de oră înaintea începerii spectacolului.

Notă: pentru a participa la tragerea la sorţi trebuie să dai Like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis! Cei care nu au dat Like la această pagină nu vor fi incluşi în tragerea la sorţi!

Participând la concurs, eşti de acord cu regulamentul Ziarului Metropolis!

Concursul a fost câștigat de BACOIU MIHAELA. Felicitări!

Foto: Flavius-Eugen Georgescu

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

03
/02
/23

Marti, 7 februarie, ora 18.30, la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Minu nr 1, se lansează raportul de cercetare "Consumul cultural al tinerilor și tinerelor din orașele mici și mijlocii. Perspective feministe" realizat de Asociația Room 2046 și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, cu ocazia derulării proiectului F-SIDES Chapters - o serie de cinecluburi feministe în urbanul mic și mediu din România.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.