Ce podcasturi mai ascultăm: ZeroPlus, cu Andrei Roșca
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-zeroplus-cu-andrei-rosca/

Ziarul Metropolis vă recomandă „ZeroPlus“, un podcast despre claritate, strategii de schimbare şi acţiune. Adică despre cum să devenim o versiune mai bună a noastră, în fiecare zi.

Un articol de Dan Boicea|6 iulie 2020

Podcastul este realizat de Andrei Roșca, „change strategist“, adică undeva la intersecția dintre coaching, intervenții strategice și consultanță. Adică lucrează 1-la-1 cu oameni aflați în procese de schimbare personală, pentru a îi ajuta să accelereze. Andrei vine din antreprenoriat, unde în ultimii 14 ani a fondat proiecte cum ar fi bookblog.ro sau agenția de marketing digital Spada.

Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Andrei Roșca: Cel mai ascultat episod de până acum se numește „Știm prea multe, dar acționam prea puțin“ și este o discutie între mine și scriitorul și marketerul Daniel Zărnescu. Cred că a avut succes pentru că oamenii s-au regăsit în acest podcast și fiindcă a fost unul foarte pragmatic.

Mulți dintre noi am citit mult, am învățat, știm „cum se face“ și cu toate astea observăm că nu acționăm atunci când ne-am dori. Nu ne ducem după visele noastre, procrastinăm, amânăm succesul și, uneori, amânăm să trăim cu adevărat. Iar ce îmi doresc eu cu podcastul meu este să fac oamenii să se miște, să acționeze, nu doar „să știe, în teorie, cam ce ar trebui să facă…“. Asta știm cu toții!

Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

Cred că cea mai actuală idee interesantă este „Dead Heroes Don’t Save Lives!“, adică „Eroii morți nu salvează vieți!“. Vine de la un trainer cu care am lucrat într-una dintre formările mele de coaching. Era un fost comandant de pompieri din Canada care după pensionare a devenit mediator, apoi coach și trainer internațional.

Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Ideea se referă la faptul că înainte să îi putem ajuta pe ceilalți, avem nevoie să fim în stare să ne ajutăm pe noi. Dacă noi cedăm, cei pe care i-am putea ajuta nu mai au nicio șansă. Este ceea ce ni se spune și atunci când călătorim cu avionul: în caz de depresurizare a cabinei, măștile de oxigen vor cădea automat. Și suntem îndrumati ca mai întâi să ne punem noi masca și abia apoi să încercăm să îi ajutăm pe cei de lângă noi să și-o pună, mai ales dacă cei de lângă noi sunt copii. Cred că episodul îi va ajuta pe mulți să conștientizeze că au nevoie să aibă mai multă grijă de ei, mai ales dacă chiar își doresc să îi poată ajuta și pe alții.

Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Podcastul Cristinei Chipurici îmi place mult, fiindcă are interviuri lungi și adânci și Cristina știe să asculte și să pună întrebări mai bine decât mare parte dintre intervievatorii pe care i-am cunoscut eu. Dacă aveți răbdare de interviuri de câte 2-3 ore, recomand cu încredere!

Care îți sunt cele mai dragi 3 episoade pe care le-ai realizat?

1. Un exercițiu practic pentru a aprecia (mai mult) viața
2. Cum să îți îmbunătățești somnul?
3. Povestea primului meu proiect cu impact mare – bookblog.ro

Bonus: „4 idei care mi-au schimbat percepția despre bani“. Îl recomand fiindcă e unul dintre episoadele în urma căruia oamenii au avut cele mai multe revelații. Foarte mulți mi-au scris că, ascultându-l, și-au dat seama ce greșeli mari făceau în legătura cu banii și că au decis să schimbe modul în care se raportează la ei sau chiar că a influențat modul în care își vor educa și crește copiii, astfel încât să aibă mai multe șanse la bunăstare financiară. Cred că România are mare nevoie de educație financiară și mă bucur că episodul a avut acest efect.

Podcastul „ZeroPlus“, al lui Andrei Roșca, poate fi ascultat aici:

SoundCloud
Spotify
Apple
YouTube

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.