Ce podcasturi mai ascultăm: ZeroPlus, cu Andrei Roșca
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-zeroplus-cu-andrei-rosca/

Ziarul Metropolis vă recomandă „ZeroPlus“, un podcast despre claritate, strategii de schimbare şi acţiune. Adică despre cum să devenim o versiune mai bună a noastră, în fiecare zi.

Un articol de Dan Boicea|6 iulie 2020

Podcastul este realizat de Andrei Roșca, „change strategist“, adică undeva la intersecția dintre coaching, intervenții strategice și consultanță. Adică lucrează 1-la-1 cu oameni aflați în procese de schimbare personală, pentru a îi ajuta să accelereze. Andrei vine din antreprenoriat, unde în ultimii 14 ani a fondat proiecte cum ar fi bookblog.ro sau agenția de marketing digital Spada.

Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Andrei Roșca: Cel mai ascultat episod de până acum se numește „Știm prea multe, dar acționam prea puțin“ și este o discutie între mine și scriitorul și marketerul Daniel Zărnescu. Cred că a avut succes pentru că oamenii s-au regăsit în acest podcast și fiindcă a fost unul foarte pragmatic.

Mulți dintre noi am citit mult, am învățat, știm „cum se face“ și cu toate astea observăm că nu acționăm atunci când ne-am dori. Nu ne ducem după visele noastre, procrastinăm, amânăm succesul și, uneori, amânăm să trăim cu adevărat. Iar ce îmi doresc eu cu podcastul meu este să fac oamenii să se miște, să acționeze, nu doar „să știe, în teorie, cam ce ar trebui să facă…“. Asta știm cu toții!

Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

Cred că cea mai actuală idee interesantă este „Dead Heroes Don’t Save Lives!“, adică „Eroii morți nu salvează vieți!“. Vine de la un trainer cu care am lucrat într-una dintre formările mele de coaching. Era un fost comandant de pompieri din Canada care după pensionare a devenit mediator, apoi coach și trainer internațional.

Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Ideea se referă la faptul că înainte să îi putem ajuta pe ceilalți, avem nevoie să fim în stare să ne ajutăm pe noi. Dacă noi cedăm, cei pe care i-am putea ajuta nu mai au nicio șansă. Este ceea ce ni se spune și atunci când călătorim cu avionul: în caz de depresurizare a cabinei, măștile de oxigen vor cădea automat. Și suntem îndrumati ca mai întâi să ne punem noi masca și abia apoi să încercăm să îi ajutăm pe cei de lângă noi să și-o pună, mai ales dacă cei de lângă noi sunt copii. Cred că episodul îi va ajuta pe mulți să conștientizeze că au nevoie să aibă mai multă grijă de ei, mai ales dacă chiar își doresc să îi poată ajuta și pe alții.

Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Podcastul Cristinei Chipurici îmi place mult, fiindcă are interviuri lungi și adânci și Cristina știe să asculte și să pună întrebări mai bine decât mare parte dintre intervievatorii pe care i-am cunoscut eu. Dacă aveți răbdare de interviuri de câte 2-3 ore, recomand cu încredere!

Care îți sunt cele mai dragi 3 episoade pe care le-ai realizat?

1. Un exercițiu practic pentru a aprecia (mai mult) viața
2. Cum să îți îmbunătățești somnul?
3. Povestea primului meu proiect cu impact mare – bookblog.ro

Bonus: „4 idei care mi-au schimbat percepția despre bani“. Îl recomand fiindcă e unul dintre episoadele în urma căruia oamenii au avut cele mai multe revelații. Foarte mulți mi-au scris că, ascultându-l, și-au dat seama ce greșeli mari făceau în legătura cu banii și că au decis să schimbe modul în care se raportează la ei sau chiar că a influențat modul în care își vor educa și crește copiii, astfel încât să aibă mai multe șanse la bunăstare financiară. Cred că România are mare nevoie de educație financiară și mă bucur că episodul a avut acest efect.

Podcastul „ZeroPlus“, al lui Andrei Roșca, poate fi ascultat aici:

SoundCloud
Spotify
Apple
YouTube

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

20
/07
/20

Ziarul Metropolis vă recomandă „On the record“, un podcast săptămânal în care știrea primește o explicație. Redacția Recorder alege, în fiecare vineri, cel mai relevant subiect de actualitate și caută cel mai bun interlocutor care să îl poate explica, în cât mai multe nuanțe, ignorate deseori în presa mainstream.

13
/07
/20

Ziarul Metropolis vă recomandă „Eropedia“, un podcast în limba română despre toate formele pe care le îmbracă dorința și iubirea, și care își propune să promoveze un discurs echilibrat, cultivat și inteligent despre diversitatea erotică din jurul nostru.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

Pagina 1 din 3712345...102030...Ultima »