Ce podcasturi mai ascultăm: ZeroPlus, cu Andrei Roșca
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-zeroplus-cu-andrei-rosca/

Ziarul Metropolis vă recomandă „ZeroPlus“, un podcast despre claritate, strategii de schimbare şi acţiune. Adică despre cum să devenim o versiune mai bună a noastră, în fiecare zi.

Un articol de Dan Boicea|6 iulie 2020

Podcastul este realizat de Andrei Roșca, „change strategist“, adică undeva la intersecția dintre coaching, intervenții strategice și consultanță. Adică lucrează 1-la-1 cu oameni aflați în procese de schimbare personală, pentru a îi ajuta să accelereze. Andrei vine din antreprenoriat, unde în ultimii 14 ani a fondat proiecte cum ar fi bookblog.ro sau agenția de marketing digital Spada.

Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Andrei Roșca: Cel mai ascultat episod de până acum se numește „Știm prea multe, dar acționam prea puțin“ și este o discutie între mine și scriitorul și marketerul Daniel Zărnescu. Cred că a avut succes pentru că oamenii s-au regăsit în acest podcast și fiindcă a fost unul foarte pragmatic.

Mulți dintre noi am citit mult, am învățat, știm „cum se face“ și cu toate astea observăm că nu acționăm atunci când ne-am dori. Nu ne ducem după visele noastre, procrastinăm, amânăm succesul și, uneori, amânăm să trăim cu adevărat. Iar ce îmi doresc eu cu podcastul meu este să fac oamenii să se miște, să acționeze, nu doar „să știe, în teorie, cam ce ar trebui să facă…“. Asta știm cu toții!

Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

Cred că cea mai actuală idee interesantă este „Dead Heroes Don’t Save Lives!“, adică „Eroii morți nu salvează vieți!“. Vine de la un trainer cu care am lucrat într-una dintre formările mele de coaching. Era un fost comandant de pompieri din Canada care după pensionare a devenit mediator, apoi coach și trainer internațional.

Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Ideea se referă la faptul că înainte să îi putem ajuta pe ceilalți, avem nevoie să fim în stare să ne ajutăm pe noi. Dacă noi cedăm, cei pe care i-am putea ajuta nu mai au nicio șansă. Este ceea ce ni se spune și atunci când călătorim cu avionul: în caz de depresurizare a cabinei, măștile de oxigen vor cădea automat. Și suntem îndrumati ca mai întâi să ne punem noi masca și abia apoi să încercăm să îi ajutăm pe cei de lângă noi să și-o pună, mai ales dacă cei de lângă noi sunt copii. Cred că episodul îi va ajuta pe mulți să conștientizeze că au nevoie să aibă mai multă grijă de ei, mai ales dacă chiar își doresc să îi poată ajuta și pe alții.

Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Podcastul Cristinei Chipurici îmi place mult, fiindcă are interviuri lungi și adânci și Cristina știe să asculte și să pună întrebări mai bine decât mare parte dintre intervievatorii pe care i-am cunoscut eu. Dacă aveți răbdare de interviuri de câte 2-3 ore, recomand cu încredere!

Care îți sunt cele mai dragi 3 episoade pe care le-ai realizat?

1. Un exercițiu practic pentru a aprecia (mai mult) viața
2. Cum să îți îmbunătățești somnul?
3. Povestea primului meu proiect cu impact mare – bookblog.ro

Bonus: „4 idei care mi-au schimbat percepția despre bani“. Îl recomand fiindcă e unul dintre episoadele în urma căruia oamenii au avut cele mai multe revelații. Foarte mulți mi-au scris că, ascultându-l, și-au dat seama ce greșeli mari făceau în legătura cu banii și că au decis să schimbe modul în care se raportează la ei sau chiar că a influențat modul în care își vor educa și crește copiii, astfel încât să aibă mai multe șanse la bunăstare financiară. Cred că România are mare nevoie de educație financiară și mă bucur că episodul a avut acest efect.

Podcastul „ZeroPlus“, al lui Andrei Roșca, poate fi ascultat aici:

SoundCloud
Spotify
Apple
YouTube

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

28
/11
/15

MEMORIA CULTURALĂ Cine-şi mai aminteşte de „Răzbunarea haiducilor”, „Răpirea fecioarelor”, „Zestrea domniţei Ralu” sau de serialul de televiziune „Toate pânzele sus!”? În peste 40 de ani de film românesc, Colea Răutu a creat roluri memorabile. S-a născut pe 28 noiembrie 1912.

09
/11
/15

Cum arată programul unui artist de jazz de succes, pentru care „acasă” înseamnă Brooklyn, New York? Cât de important e să încalci regulile? Prin ce se aseamănă doina românească cu blues-ul american? Ne povestește pianistul Lucian Ban, într-un interviu inedit, sub formă de alfabet.

05
/11
/15

INTERVIU Dragoş Buhagiar e unul dintre cei mai prolifici și mai premiați scenografi români. De-a lungul carierei, a câștigat nu mai puțin de cinci premii UNITER. Spune că, atunci când lucrează, nu se gândește la succesul de după, ci la descoperire și la redarea unei povești. Îi invită pe spectatori să descopere alături de el, adică să nu se plaseze într-o atitudine burgheză, confortabilă...

17
/10
/15

Zalabam, zalabam, zalabam! În apropierea Haloween-ului, Hârca face jocurile! Hârca trage sforile! “Hârca se întoarce” cu surprize! Miercuri, 28 octombrie, la ora 20.00, la Teatrul Elisabeta, spectatorii vor avea parte de o reprezentanție specială. Tot atunci, actorii Alexandru Suciu (alias Vlad) și Bogdan Talașman (alias Bâzu) se vor lupta, fiecare cu „armele” lui, pentru iubirea frumoasei Viorica (Diana Dumitrescu).

29
/09
/15

Dacă vreţi să (re)vedeţi ce s-a realizat valoros în ultimul an în România în materie de documentar de cinema, documentar studenţesc sau documentar de televiziune, cea de-a patra ediţie a Docuart Fest (30 septembrie–4 octombrie) e cea mai bună ocazie, aşa cum ne explică şi Daniela Apostol, directoarea festivalului.

25
/09
/15

Antoaneta Cojocaru (37 de ani), actriţă, un nume mare deja pe scenele teatrelor din Bucureşti. I se spune Anto. Toată lumea o iubeşte pe Anto, sufletul Laboratorului de Noapte de la Teatrul Bulandra. Ea a intrat prima la ATF, în 1997. De-atunci tot joacă.

14
/09
/15

INTERVIU Oana Boca Stănescu a fost unul dintre cei 11 manageri culturali (singura din Europa) selectați să participe la ediția din acest an a Festivalului de la Edinburgh, în cadrul „Momentum”, Programul Delegaților Internaționali din cadrul Festivalurilor din Edinburgh.

31
/08
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Lia Sinchevici (25 spre 26 de ani). Actriţă. Basarabeancă. Finalistă în acest an la Gala  HOP, care urmează să aibă loc la Costineşti. A jucat deja în filme de serie B. A jucat şi cu Jean-Claude Van Damme, şi cu Shia LaBeouf. Acum îşi construieşte un nume în teatrul românesc. Cum? Lia Sinchevici e – toată – o poveste.

30
/08
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Astăzi vi-l prezentăm pe Andrei Huțuleac (douăzeci și patru de ani), actor, pe la Metropolis, pe la Godot, pe la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”. Un actor, dar și un personaj, căci Huțuleac este, dacă nu știați, și puțin cam poet.

24
/08
/15

„Filmul poate salva viaţa”, crede Răzvan Georgescu, unul dintre cei mai importanţi regizori români de documentare. Mărturiseşte că lucrul la „Testimonial” (2008) şi, mai apoi, la „Paşaport de Germania” (2014) l-a ajutat în lupta împotriva tumorii cerebrale maligne cu care a fost diagnosticat în urmă cu câţiva ani.