Cotroceni Summer School, ediția a II-a – Ateliere creative de educație pentru patrimoniu
https://www.ziarulmetropolis.ro/cotroceni-summer-school-editia-a-ii-a-ateliere-creative-de-educatie-pentru-patrimoniu/

Muzeul Naţional Cotroceni organizează, în perioada 02-27 august 2021, a doua ediţie a Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, ce continuă proiectul pilot cu acelaşi nume derulat în 2020.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2021

Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitați să participe la ateliere creative de educație pentru patrimoniu, care le vor oferi prilejul să descopere patrimoniul material și imaterial al Muzeului Național Cotroceni, dezvoltându-și, în același timp, abilitățile de comunicare și de interacțiune, spiritul artistic și creativitatea. Atelierele vor permite participanților să experimenteze, alături de traineri – specialiști ai Muzeului Național Cotroceni, ce înseamnă să fii muzeograf, restaurator, ghid sau curator.

Programul activităților:

• Atelierul de curatoriat – 02-06 august
• Atelierul de cercetare – 09-13 august
• Atelierul de ghidaj – 16-20 august
• Atelierul de restaurare – 23-27 august

Fiecare modul dedicat unei meserii va avea în componența sa și două ateliere introductive, ce se vor repeta în primele două zile ale fiecărei săptămâni. Primul, denumit Pășim împreună în povestea de la Palat, presupune o vizită a Palatului Cotroceni dublată de un tur interactiv de cunoaștere a vieții publice și private a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Al doilea atelier introductiv, Cine dă viață poveștii de la Palat?, propune o vânătoare de comori prin muzeu și introducerea în cele patru meserii prin activități interactive.

Înscrierile se vor putea face online, începând cu 19 iulie, accesând următorul link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4fQTG3KmyWO_4-HFaPVJ8PxLqn-5WZJcyDGbn69Z2jmMO4A/viewform

10
/08
/23

Suntem într-a 8-a lună în care Timișoara este, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria), un important centru cultural european. Și urmează încă luni bune de evenimente interesante, care merită o vizită în Banat. Aflați de ce în interviul următor.

07
/08
/23

Termeni precum doliu, pierdere, angoasă, suferință, nostalgie aparțin zonei afectului, individul trecând, în anumite momente ale vieții lui, prin această arie aproape sinonimică.

27
/07
/23

Corina Chiriac, una dintre legendele muzicii românești, va urca în septembrie pe scena celui mai important eveniment din industria muzicală - Mastering The Music Business. Aceasta va sta de vorbă cu Dan Fințescu, unul dintre organizatorii MMB și moderatorul principal al evenimentului, cu care va povesti despre cei 50 de ani de carieră, despre momentele definitorii, despre decizii, inspirație și dificultăți, despre succes și lumea artistică a anilor trecuți.

21
/07
/23

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

20
/07
/23

Adorați peisajele splendide și comorile arheologice și artistice, nu departe unele de altele, plus peisaje mirobolante și gastronomie de vis? Iată câteva locuri fascinante în împrejurimile Napoli: Casertavecchia, Pompeii și Ercolano, Pozzuoli și Rione Terra, Baia parțial scufundată și Cuma.