O nouă ofertă educativă MNAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-oferta-educativa-mnar/

Muzeul Naţional de Artă al României în parteneriat cu Asociaţiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artişti în educaţie şi De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul şcolar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Un articol de Liliana Matei|5 octombrie 2021

Atelierele sunt special concepute pentru a dezvolta imaginația participanților și sunt gândite să încurajeze creativitatea, să dezvolte abilități artistice și să înlesnească dobândirea de cunoștințe.  Propunerile oferă perspective inedite asupra operelor de artă, fiind prezentate într-o manieră relevantă pentru fiecare categorie de vârstă.

Pornind de la întâlnirea directă cu opera de artă, programele ofertei educative încurajează spiritul de observație și imaginația, fiind instrumentele ideale pentru dezvoltarea gândirii critice sau asociative, dar și pentru dezvoltarea îndemânărilor practice. Descoperirea lumii prin intermediul artei, capacitatea de a formula întrebări sau realizarea conexiunilor cu noțiunile dobândite în cadrul educației formale, sunt doar câteva dintre obiectivele pe care noua ofertă educativă le propune. MNAR și asociațiile partenere promovează astfel o creștere coerentă a copiilor, cu ancore în lumea artei, arătând prin mijloace creative, cum învățarea poate deveni rapid un joc, iar eforturile depuse se transformă imediat în rezultate.

Așadar, Muzeul Național de Artă al României și Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura salută noul an școlar și le urează tuturor elevilor și preșcolarilor să fie zâmbitori și creativi pe tot parcursul acestuia!

Programele educative se desfășoară de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00, atât la Muzeul Național de Artă al României, din Calea Victoriei 49-53, cât și la Muzeul Colecțiilor de Artă, din Calea Victoriei 111. Oferta educativă MNAR prezintă și o serie de programe care se pot desfășura în mediul online, la clasă sau de acasă, în funcție de nevoi.

Programările se fac cu cel puțin o săptămână în avans la adresa de mail [email protected].

Materialele pentru activitățile creative sunt puse la dispoziție de muzeu.

Durata programelor: între 60 și 120 minute

Numărul  de participanți: variabil în funcție de program

Preț: între 10-35 lei/ participant

Descarcă oferta completă.

Descarcă oferta ONLINE.

Detalii: [email protected]

 

07
/08
/23

Termeni precum doliu, pierdere, angoasă, suferință, nostalgie aparțin zonei afectului, individul trecând, în anumite momente ale vieții lui, prin această arie aproape sinonimică.

27
/07
/23

Corina Chiriac, una dintre legendele muzicii românești, va urca în septembrie pe scena celui mai important eveniment din industria muzicală - Mastering The Music Business. Aceasta va sta de vorbă cu Dan Fințescu, unul dintre organizatorii MMB și moderatorul principal al evenimentului, cu care va povesti despre cei 50 de ani de carieră, despre momentele definitorii, despre decizii, inspirație și dificultăți, despre succes și lumea artistică a anilor trecuți.

21
/07
/23

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

20
/07
/23

Adorați peisajele splendide și comorile arheologice și artistice, nu departe unele de altele, plus peisaje mirobolante și gastronomie de vis? Iată câteva locuri fascinante în împrejurimile Napoli: Casertavecchia, Pompeii și Ercolano, Pozzuoli și Rione Terra, Baia parțial scufundată și Cuma.