Amurgul zeilor, nici vorbă! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/amurgul-zeilor-nici-vorba-mondialul-metropolis/

Germania a pierdut, Argentina şi Brazilia au smuls egaluri chinuite, Franţa a câştigat greu, e clar, marile echipe nu mai sunt ce au fost, dar nici cele mici nu se simt prea bine.

Un articol de Dedes|18 iunie 2018

Lucrurile nu stau deloc așa. A devenit o tradiție ca granzii să-și conserve forțele în cadrul grupelor, să se târască în optimi la minima rezistență, după care să încerce să forțeze. Care mai poate și nu s-a auto-adormit definitiv.

Pe scurt, au tendința să păcălească fotbalul ca să nu obosească prea tare milionarii. Păguboasă strategie pentru iubitorii de fotbal. Zeii oferă minuni cu porția, să nu se strice puterile miraculoase de la atâta folosire.

În cazul Germaniei lucrurile sunt clare, ei știu doar să dea totul, când e nevoie să o lase mai ușor ies definitiv în decor. Cu Mexicul s-a văzut din plin, ridicoli în apărare, dezorganizați la mijloc, leșinați în atac.

Argentina stă prea mult în Messi, dar Messi nu mai stă de foarte mult în Argentina. Dacă nu găsesc repede o soluție de activare a celorlalte piese din echipă, nu sunt șanse mari să ajungă mai sus de sferturi.

Franța nu a convins, dar e clar, lor le-a ieșit șmecheria cu mersul în viteza a doua. În cazul Braziliei dezamăgirea este cea mai mare. În prima repriză au arătat pentru câteva minute ce pot, s-au apucat de o simfonie, după care au eșuat într-o zdrăngăneală neplăcută cu accente pe instrumentele grele din spatele scenei fără să pună în valoare viorile din față.

Așteptăm Anglia, eventual supra evaluata Belgie, să sperăm că măcar aceștia nu intenționează să ne anunțe că au de gând să joace fotbal abia peste două săptămâni.

Foto: Amurgul zeilor, nici vorbă, MONDIALUL Metropolis – fifa.com

 

Dedes

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)