Amurgul zeilor, nici vorbă! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/amurgul-zeilor-nici-vorba-mondialul-metropolis/

Germania a pierdut, Argentina şi Brazilia au smuls egaluri chinuite, Franţa a câştigat greu, e clar, marile echipe nu mai sunt ce au fost, dar nici cele mici nu se simt prea bine.

Un articol de Dedes|18 iunie 2018

Lucrurile nu stau deloc așa. A devenit o tradiție ca granzii să-și conserve forțele în cadrul grupelor, să se târască în optimi la minima rezistență, după care să încerce să forțeze. Care mai poate și nu s-a auto-adormit definitiv.

Pe scurt, au tendința să păcălească fotbalul ca să nu obosească prea tare milionarii. Păguboasă strategie pentru iubitorii de fotbal. Zeii oferă minuni cu porția, să nu se strice puterile miraculoase de la atâta folosire.

În cazul Germaniei lucrurile sunt clare, ei știu doar să dea totul, când e nevoie să o lase mai ușor ies definitiv în decor. Cu Mexicul s-a văzut din plin, ridicoli în apărare, dezorganizați la mijloc, leșinați în atac.

Argentina stă prea mult în Messi, dar Messi nu mai stă de foarte mult în Argentina. Dacă nu găsesc repede o soluție de activare a celorlalte piese din echipă, nu sunt șanse mari să ajungă mai sus de sferturi.

Franța nu a convins, dar e clar, lor le-a ieșit șmecheria cu mersul în viteza a doua. În cazul Braziliei dezamăgirea este cea mai mare. În prima repriză au arătat pentru câteva minute ce pot, s-au apucat de o simfonie, după care au eșuat într-o zdrăngăneală neplăcută cu accente pe instrumentele grele din spatele scenei fără să pună în valoare viorile din față.

Așteptăm Anglia, eventual supra evaluata Belgie, să sperăm că măcar aceștia nu intenționează să ne anunțe că au de gând să joace fotbal abia peste două săptămâni.

Foto: Amurgul zeilor, nici vorbă, MONDIALUL Metropolis – fifa.com

 

Dedes

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.