Amurgul zeilor, nici vorbă! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/amurgul-zeilor-nici-vorba-mondialul-metropolis/

Germania a pierdut, Argentina şi Brazilia au smuls egaluri chinuite, Franţa a câştigat greu, e clar, marile echipe nu mai sunt ce au fost, dar nici cele mici nu se simt prea bine.

Un articol de Dedes|18 iunie 2018

Lucrurile nu stau deloc așa. A devenit o tradiție ca granzii să-și conserve forțele în cadrul grupelor, să se târască în optimi la minima rezistență, după care să încerce să forțeze. Care mai poate și nu s-a auto-adormit definitiv.

Pe scurt, au tendința să păcălească fotbalul ca să nu obosească prea tare milionarii. Păguboasă strategie pentru iubitorii de fotbal. Zeii oferă minuni cu porția, să nu se strice puterile miraculoase de la atâta folosire.

În cazul Germaniei lucrurile sunt clare, ei știu doar să dea totul, când e nevoie să o lase mai ușor ies definitiv în decor. Cu Mexicul s-a văzut din plin, ridicoli în apărare, dezorganizați la mijloc, leșinați în atac.

Argentina stă prea mult în Messi, dar Messi nu mai stă de foarte mult în Argentina. Dacă nu găsesc repede o soluție de activare a celorlalte piese din echipă, nu sunt șanse mari să ajungă mai sus de sferturi.

Franța nu a convins, dar e clar, lor le-a ieșit șmecheria cu mersul în viteza a doua. În cazul Braziliei dezamăgirea este cea mai mare. În prima repriză au arătat pentru câteva minute ce pot, s-au apucat de o simfonie, după care au eșuat într-o zdrăngăneală neplăcută cu accente pe instrumentele grele din spatele scenei fără să pună în valoare viorile din față.

Așteptăm Anglia, eventual supra evaluata Belgie, să sperăm că măcar aceștia nu intenționează să ne anunțe că au de gând să joace fotbal abia peste două săptămâni.

Foto: Amurgul zeilor, nici vorbă, MONDIALUL Metropolis – fifa.com

 

Dedes

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.