Balada Meşterului Cahill – Mondialul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/balada-mesterului-cahill-mondialul-metropolis/

Pe Amazon în jos, într-un oraş frumos, nişte meşteri mari, inclusiv portari, cu pasul sărit, de cangur zbârlit, au gândit să facă, spectacol să placă, jos la Antipozi la vârstnici şi plozi.

Un articol de Dede's|19 Iunie 2014

Mondialul Metropolis – Dacă în Giuleşti o bară frumoasă a fost mai mereu preferată unui gol urât, în Australia o înfrângere cu stil ia oricând faţa unei victorii inestetice.

Dacă am deprins, filă cu filă „Arta conversaţiei”, de ce să nu pătrundem, minut după minut în plăcerea vinovată a unei înfrângeri aplaudată la scenă deschisă?

Un Meşter Manole al golurilor construite meticulos în starturi de meci, Tim Cahill încă nu s-a decis să-şi zidească în propriul careu portarul şi fundaşii. Fără acest sacrificiu ritualic, Australia este condamnată să admire cum zidurile celebrităţii, construite în ziua primei reprize, se năruiesc implacabil în noaptea sfârşiturilor de meci.

În final, sub privirea haină, în care se reflectă munţii de bani ai lui Joseph Blatter, meşterii australieni îşi vor face aripi din metal şi vor zbura peste mări şi ţări urmând să se prăbuşească, la Sidney, în braţele propriilor suporteri.

Contabilii vor reţine numele finalistelor acestui Campionat Mondial, amatorii de poveşti vor relata peste ani cum o echipă cu şanse zero şi faimă la nivelul solului i-a făcut să tremure pe Van Gaal, Van Persie şi Robben. Spaniolii au decis, sătui şi ei de excesul de tiki-taka, să joace şi o tragedie greacă, aşa că după şase ani de scăldat în nectarul zeilor vine vremea unei cupe de cucută, cu efect curativ… pentru restul lumii.

Naţionala Spaniei a murit! Trăiască noul rege, Felipe al VI-lea!

Foto cu Mondialul Metropolis şi Guernica – Pantacruel

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

Page 1 of 212