Balada Meşterului Cahill – Mondialul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/balada-mesterului-cahill-mondialul-metropolis/

Pe Amazon în jos, într-un oraş frumos, nişte meşteri mari, inclusiv portari, cu pasul sărit, de cangur zbârlit, au gândit să facă, spectacol să placă, jos la Antipozi la vârstnici şi plozi.

Un articol de Dede's|19 iunie 2014

Mondialul Metropolis – Dacă în Giuleşti o bară frumoasă a fost mai mereu preferată unui gol urât, în Australia o înfrângere cu stil ia oricând faţa unei victorii inestetice.

Dacă am deprins, filă cu filă „Arta conversaţiei”, de ce să nu pătrundem, minut după minut în plăcerea vinovată a unei înfrângeri aplaudată la scenă deschisă?

Un Meşter Manole al golurilor construite meticulos în starturi de meci, Tim Cahill încă nu s-a decis să-şi zidească în propriul careu portarul şi fundaşii. Fără acest sacrificiu ritualic, Australia este condamnată să admire cum zidurile celebrităţii, construite în ziua primei reprize, se năruiesc implacabil în noaptea sfârşiturilor de meci.

În final, sub privirea haină, în care se reflectă munţii de bani ai lui Joseph Blatter, meşterii australieni îşi vor face aripi din metal şi vor zbura peste mări şi ţări urmând să se prăbuşească, la Sidney, în braţele propriilor suporteri.

Contabilii vor reţine numele finalistelor acestui Campionat Mondial, amatorii de poveşti vor relata peste ani cum o echipă cu şanse zero şi faimă la nivelul solului i-a făcut să tremure pe Van Gaal, Van Persie şi Robben. Spaniolii au decis, sătui şi ei de excesul de tiki-taka, să joace şi o tragedie greacă, aşa că după şase ani de scăldat în nectarul zeilor vine vremea unei cupe de cucută, cu efect curativ… pentru restul lumii.

Naţionala Spaniei a murit! Trăiască noul rege, Felipe al VI-lea!

Foto cu Mondialul Metropolis şi Guernica – Pantacruel

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)