Ciorbă lungă cu legume veștejite! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/ciorba-lunga-cu-legume-vestejite-mondialul-metropolis/

Mondialul din Rusia ne oferă o reţetă de ciorbă lungă, care nu ţine de foame, dar umple burţile. Modelul a fost patentat în Siberia. Reţeta este teoretic pentru 7 miliarde de oameni, dar cel puţin jumătate dintre ei sunt sătui de viaţă, aşa că nu gustă.

Un articol de Dedes|23 iunie 2018

Se iau 32 de coşuri de legume din diverse zone ale lumii, pe criteriul geografic stabilit de FIFA. Unele nu sunt prea grozave, mici, ofilite, dar într-un cazan mare se pierd, mulţi văd, puţini cunosc.

Chefi angajați de 32 de federații aleg din coș 23 de ingrediente, le aduc în bucătărie după care folosesc unsprezece, unele care se fleșcăie prea tare sunt scoase afară și sunt introduse altele, maxim, trei.

Treaba asta se fierbe aproape o lună, se mixează bine, se strecoară, iar la final rămânem cu ce a fost în două coșuri, unde teoretic au fost cele mai proaspete legume. Se servește fierbinte și uneori fără chef. Că prea e lungă și prea nesărată.

Apropo de ”ingrediente”. Mondialul stă foarte prost la vedete. Nicio propunere notabilă până acum, dar dezamăgiri din plin.

Neymar este o caricatură de fotbalist (dovlecel fără gust), Messi habar nu are nici el de ce s-a deplasat până în Rusia (ceapă degerată, te face să plângi), revelația columbiană de acum patru ani James Rodriguez s-a obișnuit atât de mult cu statul de vedetă încât în fiecare parc al lumii e o bancă unde are un loc rezervat (cânepă cu efect de leuștean), Isco se caută (roșie necoaptă- gogonea), Pogba se abține (păstaie fără boabe). Englezul Harry Kane pare să fie ceva, Ronaldo e sigur un fenomen, sare plus piper.

Încă se joacă, încă pot apărea surprize, dar dacă nu are loc un cataclism tactic, care să-i zguduie pe antrenori, cu greu va mai ieși la rampă un jucător.

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.