Bucurie de neînțeles, fiesta se apropie de sfârșit. MONDIALUL Metropolis (ep.22)
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucurie-de-ne%c3%aen%c8%9beles-fiesta-se-apropie-de-sf%c3%a2r%c8%99it-mondialul-metropolis-ep-22/

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal – echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

Un articol de Dedes|29 iunie 2018

Am avut parte de o surpriză mare și de câteva mici. Am fost aproape și de altele, Argentina, Columbia, Portugalia, Spania au avut emoții până spre finalul ultimelor minute ale meciurilor din grupă, dar în cazul lor singura surpriză a fost că nu au oferit surpriza.

Mult a fost puţin a rămas, mai avem patru respiraţii, una mai scurtă ca alta şi mai scăpăm de o sărbătoare.

Aşa am ajuns, să nu suportăm evenimentele speciale, care ne scot din rutina noastră zilnică. Încă puțin și revenim la ale noastre, cu politică, prețuri, neajunsuri, coș zilnic, în care nu mai putem să strâmbăm din nas pentru că la lucrurile care nu ne convin suntem și noi părtași.

Optimile programează un meci foarte tare și două aparent dezechilibrate. Care? Decide fiecare, noi vă oferim programul.

Programul optimilor de finală:

30 iunie, ora 17.00: Franţa – Argentina (Kazan Arena, Kazan)mondialul metropolis

30 iunie, ora 21.00: Uruguay – Portugalia (Stadionul Fişt, Soci)

1 iulie, ora 17.00: Spania – Rusia (Stadionul Lujniki, Moscova)

1 iulie, ora 21.00: Croaţia – Danemarca (Stadionul Nijni Novgorod, Nijni Novgorod)

2 iulie, ora 18.00: Brazilia – Mexic (Samara Arena, Samara)

2 iulie, ora 21.00: Belgia – Japonia (Rostov Arena, Rostov-pe-Don)

3 iulie, ora 17.00: Suedia – Elveţia (Stadionul Sankt Petersburg, Sankt Petersburg)

3 iulie, ora 21.00: Columbia – Anglia (Stadionul Spartak, Moscova)

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook, fifa.com

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.