Cum se înţeleg Ivan Ivanovici şi Ivan Nikiforovici. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-se-inteleg-ivan-ivanovici-si-ivan-nikiforovici-mondialul-metropolis/

Minunaţi comentatori avem! Doamne-Dumnezeule, ce comori nepreţuite le ies din gură! Ei fac fala Mirgorodului, cum ar zice Gogol, autorul întregii poveşti.

Un articol de Șerban Tomșa|18 iunie 2018

Nu e fault, arbitrul dă penalty şi ei spun :”Penalty clar, se vede… În cazurile astea se dă… etc.” E penalty clar, arbitrul nu dă şi ei grăiesc: „Da, nici vorbă de penalty. În cazurile astea nu se dă…” Ce zice arbitrul, zic şi ei. Lovitură liberă executată de Ronaldo: „Ronaldo înscrie rar din asemenea lovituri.”

Trosc! Portughezul pune mingea în vinclu. „Sigur… uluitoare execuţie! Era de aşteptat… (…).” Altă lovitură liberă, din poziţie mai dificilă. Execută Kolarov: „Ronaldo e unic, cu Kolarov e mai greu…”

Trosc! Vinclu pentru sârb. „Mda… Execuţie asemănătoare cu a lui Ronaldo… Cred că lui Ronaldo îi pare rău că a mai executat unul lovitura liberă ca el.”

Doar ultima frază spune un adevăr. Dar n-ar fi trebuit să fie spus.

Comentatorii se numesc cumva Ivan Ivanovici şi Ivan Nikiforovici? Aş fi preferat ca meciurile să fie comentate de Firicel şi Celentano: „Bă, eşti prost?”, „Bă, eşti nebun?”

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.