Don Vicente de la Bosque şi Fratelli d’Italia – Mondialul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/don-vicente-de-la-bosque-si-fratelli-ditalia-mondialul-metropolis/

Îl aşteptam aseară, în faţa portiţei, pe domnul Lefter Popescu, vecinul de alături, care nu-şi mai găsea bileţele la pariuri – rătăcite, cică, dar… câştigătoare, ca să vezi! Am fost, aşadar, nevoit să mă întreţin mai bine de un ceas cu Don Vicente de la Bosque, vecinul de vizavi.

Un articol de Pantacruel|24 iunie 2014

–          Află, frate Sancho Panta, îmi zice Don Vicente, că nu-i amintire care să nu se şteargă cu timpul, nici durere pe care să n-o mistuie vremea. Oricum, eu consider că am terminat turneul de o manieră demnă.

–          Apăi, dacă tu numeşti o eliminare din grupă “durere” – îi răspund -, eu ce să mai spun de hoţii ăştia din sat? Nea Lefter Popescu, mecanicul auto, de exemplu. L-am rugat să-mi ia şi mie o baterie, că m-a lăsat nenorocita când îmi era Mondialul mai drag, I-am zis cumpără-mi tu, că te pricepi şi-ţi dau io banii. Cât crezi că mi-a cerut pe ea?

–          Cât nu face!

–          Şi mai şi! Aproape dublu de cât nu face! Îmi venea să-l iau la palme, nu alta, mă-nţelegi? Ce m-aş mai bucura să nu mai găsească biletele alea. Sau măcar să fi pus viceversa pronosticurile !

–          Dă-l în mă-sa de escroc şi nu te mai văicări atâta, spuse Don Vicente de la Bosque. Hai mai bine să vorbim de fratele nostru Cristinel “CR7” Rocinante, care, după cum se vede, n-a avut nici el, sărmanul, parte de o mai mică năpastă decât a noastră.

–          Nu-i de mirare, îi zic, de vreme ce şi el e cavaler rătăcitor ca înaintaşul Fernando Magellan. Eu mă mir doar că fratelli d’Italia pot scăpa teferi după prăpădul de acolo. Iar la cum le ştiu pe gloabe, şontâc-şontâc, ca Verbal Kint, se strecoară până în marea finală, lângă (Doamne fereşte!) Brazilia. Vorba aia, sic transit gloria mundi…

–          Rănile primite în bătălii mai curând fac cinste decât ruşine, aşa că, vecine, nu mai spune nimic, ci hai înăuntru la o berică că pierdem imnurile.

Foto cu Mondialul Metropolis – by Pantacruel

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)