Frica păzește pepenii, dar te trimite și acasă mai devreme. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/frica-pazeste-pepenii-dar-te-trimite-si-acasa-mai-devreme-mondialul-metropolis/

Două echipe care porneau drept favorite în confruntările de ieri, au fost mai fricoase decât prevede legea fotbalului. Au trăit mari emoţii, una a scăpat (Croaţia), una s-a apucat de bagaje (Spania).

Un articol de Dedes|2 iulie 2018

Nu am văzut pe teren un flamengo autentic, nici o horă balcanică, ci mai degrabă un dans cu accente de lupte libere, multe îmbrățișări, dar foarte puțină dragoste… de spectacol.

Bostănăria din Rusia este păzită cu multă frică, iar asta costă. Spania a avut atitudinea unei echipe meschine, care a dat un gol dintr-o întâmplare fericită, după care a plimbat pepenele până s-a ales praful de el. Evident, Rusia are asigurat titlul de cea mai slabă echipă calificată în sferturi, indiferent de minunile care se pot petrece în următoarele 48 de ore.

Din păcate marii jucători se retrag pe valuri de lacrimi, la fel a pățit acum și Iniesta, unul dintre cei mai puțin apreciați jucători de geniu pe care i-a avut fotbalul mondial în ultimii 30 de ani. Fără antrenor, cu niște plictisiți alături, Iniesta nu a avut ce să facă, pe teren fiind evident că nu mai este tânăr, din păcate pentru el și pentru Spania.

Croația a reușit să se încurce în ”vrejul” danez, realizând un meci care i-a scăzut mult din cotă. Este clar că această echipă are o linie de mijloc laborioasă, dar îi lipsește săgeata care să înțepe, Mandzuckic e mult prea singur, obișnuit de la club cu o poziție prea retrasă, așa că nu este vârful care să tragă echipa după el când e vorba de goluri. E mai degrabă vârful care te poate ajuta atunci când vrei să te aperi.

Una peste alta, cu puțin noroc, la inspirația portarilor a fost egalitate, Croația merge mai departe, are un culoar incredibil, dar are nevoie de ceva în plus dacă vrea să dea marea lovitură. Pentru mica ciupeală echipa lui Modric este deja pregătită!

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook, fifa.com

 

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.

Pagina 2 din 512345