Minutele în care Ronaldo s-a simțit ca Messi. MONDIALUL METROPOLIS
https://www.ziarulmetropolis.ro/minutele-in-care-ronaldo-s-a-simtit-ca-messi-mondialul-metropolis/

Portugalia a tremurat cu Iran, Spania a îngheţat în faţa Marocului. Nu e cazul să mai dezvoltăm teoria cu ambiţia echipelor mici şi nici să căutăm chei geopolitice, mai ales la al doilea meci. Ele sunt, dar nu vrem să vedem ce e în spatele uşilor în eventualitatea în care le desferecăm.

Un articol de Dedes|26 iunie 2018

Cert este că am avut parte de două confruntări după tiparul filmelor de serie B, răsturnări de situație cu carul, mici dramolete, reveniri din pumni, lacrimi, reale și false, dar la final a învins – dacă se poate spune așa ceva după două meciuri terminate la egalitate – cine trebuie.

Cine trebuie nu neapărat pentru gustul neutrilor, ci acel cine trebuie în general, pentru bunul mers al fotbalului gândit de FIFA.

Spania – Maroc 2-2, Iran -Portugalia 1-1

Interesant este că, aflat pe cai foarte mari, cu rivalul tăvălit prin cenușa umilinței, Ronaldo a simțit, fie și pentru un minut, ce gust are țărâna dezamăgirii. Venea după o săptămână în care marcase patru goluri, iar Messi se transformase în ținta tuturor ironiilor inventate de amatorii de fotbal.

Pe acest fond a ratat un penalty, care ar fi liniștit meciul cu Iran și ar fi consolidat poziția în clasament a Portugaliei. După această nereușită, iranienii s-au încordat mai ceva decât strămoșii lor, au egalat și la ultima fază de joc au ratat o ocazie uriașă, victoria și calificarea.

Fața lui Ronaldo din acele momente era a unui om disperat, aflat cu sabia deasupra capului. Probabil a înțeles ce simte Messi în aceste zile și, retroactiv, și-a mai reprimat din zâmbetul de după eșecul Argentinei cu Croația.

Râsul e bun, dar nu pe seama altuia, mai ales în fotbal unde roata se învârte mai ceva decât mingea. Ronaldo a scăpt, deocamdată. Messi? Aflăm puțin mai târziu. Neymar respiră greu, la fel și Brazilia.

Rămânem pe recepție, cei mari află cum e să fie mici.

Foto: MONDIALUL METROPOLIS, Ronaldo, Spania – Maroc -facebook

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)