Fripţi cu sulveţia am suflat până în prelungiri în angumbia. MONDIALUL Metropolis – ep 29
https://www.ziarulmetropolis.ro/fripti-cu-sulvetia-am-suflat-pana-in-prelungiri-in-angumbia-mondialul-metropolis/

UIltima impresia a optimilor a fost bună, având în vedere suspansul loviturilor de departajare de la finalul duelului Anglia – Columbia.

Un articol de Dedes|4 iulie 2018

Altfel, după nenorocirea de meci Suedia – Elveţia îţi vine să soliciţi Consiliului Naţional al Audiovizualului să screamă un anunț care să ne invite să consumăm fotbalul în doze mici, ca pe sare sau zahăr, pentru sănătatea noastră. Să bem minim doi litri de apă și să evităm astfel de meciuri. Am băut apă și am înghițit ultima optime cu tot cu prelungiri și lovituri de la unsprezece metri.

Anglia a arătat fix ca un mare imperiu, care crede că i se cuvine totul doar pentru că e …imperiu. Când cade își dă seama că lucrurile sunt puțin diferite. Cu Columbia s-a clătinat serios, și a fost la câțiva centrimetri să cadă, iar cu asemenea atitudine e foarte posibil să aibă parte de o mare surpriză în confruntarea cu inestetica echipă a Suediei. Cât să te țină și Harry Kane-ul?

Columbia s-a prezentat fix ca reprezentanta unei țări mici, atitudine de fostă colonie de tipul: toți de fură, toți te păcălesc, toți îți confiscă ceva, nu ai timp să faci nimic pentru că ești preocupat să te cerți, să protestezi, să te plângi. S-au trezit în prelungiri, dar uneori fotbalul, la fel ca viața, te pedepsește pentru  că în loc să te ocupi de ceea ce trebuie te pierzi în nimicuri.

Programul partidelor din sferturile Cupei Mondiale:

Vineri

ora 17.00: Uruguay – Franţa (Nijnîi Novgorod)
ora 21.00: Belgia – Brazilia (Kazan)

Sâmbătă

ora 17.00: Suedia – Anglia (Samara)
ora 21.00: Rusia – Croaţia (Soci).

Foto: MONDIALUL Metropolis – fifa.com

 

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)